16.10.2013

Gumboilua :)

Heippa!

Ihan alkuun kiitos uusille blogini lukijoille hyvästä valinnasta ;) ja tervetuloa mukaan!
Blogin päivitykset saa kätevästi sekä Bloglovinin että Facebookin kautta, käykää kirjautumassa tai tykkäämässä! :)

Onpa nykyään kuulkaa kiire! Viime päivistä mulla ei ole muuta muistikuvaa kuin että olen sinkoillut nuorimmaisen perässä sinne tänne kieltämässä eri paikkoihin menemisen ja siinä toisella kädellä siivonnut, siivonnut, siivonnut... Huoh. Koska meillä leivotaan ja kokataan lähes päivittäin jotain pientä tai isompaa, tuntuu, että erityisesti keittiö ja sen ympärystä on jatkuvan räjähdyksen alla. Tiskipöytää ja hellaa saa olla kokoajan luuttuamassa ja kun selän kääntää, kaikki tiskit on taas kasaantuneet odottamaan uutta pesukonekierrosta. Loputon sarka. Mutta eihän sitä jaksaisi, ellei siitä saisi maistuvaa palkintoa!
Tänään aloin tehdä gumboa, mausteista broileripataa/ -muhennosta/ -keitoksikin jotkut kutsuvat. Sisko oli jostain blogista bongannut kyseisen ruoan ja piti heti päästä googeloimaan, että mitä se pitää sisällään :) En siis ollut koskaan edes kuullut moisesta herkusta. Nyt oli sitten "hyvä hetki" kokeilla. Ohjeen mukaan valmistukseen menee 1/2 - 1h, mutta siinä ei ehkä oltu laskettu mukaan 9kk-lapsen vahtimiseen käytettyä aikaa. Reaalitulos: 3,5h ;)
Mutta oli sen arvoista, sopivasti tulista, täyteläistä ja tosi hyvillä makuvivahteilla varustettu ruoka!

Tässä kuvia kokkailuista:
Ihanat punaiset chilit toimivat jo pelkkinä koristeinakin keittiössä. Mutta tähän ruokaan niitä sai hyödyntää alkuperäisessäkin tarkoituksessaan ;) 
Tuo tulinen paprikamauste on tuliainen Unkarista, joten tällä kertaa ei tarvinnut ostaa kaupan jauheita.
Reseptissä suositeltiin chorizo-makkaroita, mutta mulle iski nuukuus kaupan makkaratiskillä. Koska tein annoksen tuplana, puoli kiloa chorizoja olisivat maksaneet 10€ (+siihen vielä lisäksi - tunnetusti halpaa -  kanaa 800g, yht. melkein 10€), päädyin ostamaan makkaroiden pikkuveljiä eli chorizo-nakkeja. En usko, että makuero on kovinkaan suuri.
Silppusin lehtipersiljaa sekä muhennoksen joukkoon että lopuksi koristeeksi annoksen päälle.
Siellä muhii kana ja nakit sulassa sovussa öljyn ja mausteiden seassa.
Joukkoon paloiteltiin paprikat, varsisellerit ja siemenistä putsatut chilit, sekä sipuli ja valkosipuli.
Ja kun kaikki ainekset olivat sekaisin, muhennos hautui puolisen tuntia. Lientä suurustettiin vähän vehnäjauhoilla ja kanaliemellä, jottei jää ihan kirkkaaksi keitoksi. 
Valmista tuli ja hyvää oli! Tein siihen riisiä kylkiäisiksi, mutta ei välttämättä tarvitse sitä. Menee mielestäni ihan tuollaisenaankin. 

Kokeilkaa! 
Varsinainen resepti löytyi täältä, mutta näitä versioita oli monia, kun vähän surffailin. Katkarapujen ystävällekin löytyi oma reseptinsä. Harmitti vähän, kun löysin sen vasta kun olin jo käynyt kaupassa, mutta kokeillaan sitä vaikka ensi kerralla :)

Vähän pitää vielä hehkuttaa näitä ihania syysilmoja! On meillä mahtava maa ja kauniit vuodenajat! Ja mitkä värit tuolla ulkona ympäröi tällä hetkellä, oli sitten kaupungissa tai maalla. 
Itselläni koko viime viikon loppupuoli ja tämän viikon alkupuolisko on mennyt oikeastaan "vain" lenkkeillessä koirien ja rattaiden kanssa, kun viime torstaina luovutin neljä viisaudenhammastani hammaslääkärille. Hän oli sitä mieltä, että reilun viikon ajan olisi syytä välttää raskasta nostelua, verenpaineen nousua yms., jotta tikatut hampaankolot eivät repeä. Oon sitten koittanut ottaa rauhassa, nautiskella auringosta ja ottaa tasaisin väliajoin pillereitä :D Oikein mukavaa vaihtelua tällainen zillailu välillä, vaikka toki mieli palaa salille jo tosissaan. Ei kävellessä kuitenkaan saa sellaista hikeä pintaan kuin salilla tai pumpissa, vaikka raitis ilma onkin tervetullutta. 

Aurinkoisia terveisiä siis täältä! Nyt 9kk on jälleen jalkalampun kimpussa. Juostavahan tässä on jo ;)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta, onpahan nyt yksi vvikonlopun ruoka mietittynä valmiiksi, kiitos,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sait vinkin! :) Ehkä kannattaa tosiaan säästää viikonlopulle, kun on aika monivaiheinen ruoka, vaikka helppo onkin!

      Poista

Kommenttisi piristää! :)