25.4.2013

"Be yourself, but be your BEST self!"

No niin, muutama päivä hurahti siinä polvea parannellessa, kun se vähän ärtyi maanantaisesta body pumpista. Mutta nyt ollaan taas pelikunnossa ja tuntuu kuin polvikin olisi parempi. Aika näyttää :)

Kävin juuri salilla, ja infrapunasaunassa palautellessani, mietin kaikenlaista. Muun muassa sitä miten olen usein törmännyt liikuntaharrastusteni yhteydessä kommentteihin suorittamisesta... Minulle on sanottu mm. että "muistathan, ettei elämä saa olla suorittamista, siitä pitää myös nauttia!" ja "otahan rennosti välillä, ettei mene suorittamiseksi!" Myönnän, että olen käyttänyt jonkun verrankin aikaa miettiessäni, suoritanko lihaskuntoilua tai kuntoliikkumista ylipäänsä? Joka ikinen kerta päädyn samaan vastaukseen, en suorita. 

Ehkä ymmärrän suorittamisen eri tavoin kuin jotkut, mutta minulle suorittaminen on toimintaa, joka jollain tavoin ohjautuu ulkoapäin, jonkun toisen tahon vaatimuksista tai odotuksista. Mielestäni asiasta, johon sinulla on sisältäsi lähtevä intohimo ja aito kiinnostus, ei voi tulla suorittamista. Harrastan liikunnan ohella paljon kaikenlaisia käsitöitä, teen sisustusjuttuja ja rakastan tavaroiden tuunausta uudenlaisiksi. Välillä niiden hommien parissa menee montakin päivää peräkkäin. Näiden harrastusten yhteydessä ei kukaan ole kommentoinut mitään suorittamiseen liittyvää. Ehkä ne mielletään rentouttaviksi ja arjesta irrottaviksi hommiksi. Niin ovatkin. Mutta niin on hikiliikuntakin! Se vasta rentouttaakin! Ei siinä esim. työasiat tule mieleen, kun viimeisillä punnerruksilla "veri tirskuu korvista ja pääsee pieru" (tämän kuvauksen lainasin mieheltäni, jonka mielestä treeni ei ole tosissaan tehty jos ei edellä mainitut toteudu ;))
Kai se on niin, että hikiliikunta vain on helppo mieltää suorittamiseksi niiden toimesta, jotka eivät siihen intohimoa tunne. Monella liikuntaan liittyy negatiivisia mielikuvia kouluaikaisesta pakkoliikkumisesta, tolkuttomasta hikoilusta, lihasten hapotuksesta ja tärinästä. Kuka nyt moiseen vapaaehtoisesti ryhtyisi...
No, on meitäkin ;)

Mutta oli miten oli, suorittaa voi millä tahansa elämän osa-alueella! Tärkeintä on tunnistaa, milloin teet jotain puhtaasti omasta intressistäsi, milloin jonkun muun odotuksiin vastaten.  
Vai, mitä mieltä olet?

"You got a dream, you gotta protect it. When people can't do something themselves, they want to tell you that you can't do it either. If you want something, GO GET IT!"

Näihin tsemppisanoihin on hyvä lopettaa :) Nyt letitellään perheen pikkunaisten hiukset ja lähetetään heidät kaverin synttärikemuihin. Jos me aikuiset sit vaikka alettaisi laittaa takapihaa kevät- ja kesäkuntoon! Ihana, ihana huhtikuu <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää! :)