4.6.2013

Aaaah, ihana 70-luku! ;)

Nyt osui silmiini niin huikea pätkä telkkarista, että oli pakko tulla jakamaan tuo unohtumaton (no, toivottavasti ei sentään ;)) kokemus teidänkin kanssa. Tässä siis kotiäideille suunnattuja kuntoilu- ja rentoutumisohjeita arkea helpottamaan, vuodelta 1973. Ja koska mehän elämme 2000-luvulla, tämä koskee nykyään vähintään yhtä tasa-arvoisesti miehiäkin ;)
Vetoatko kotitöiden paljouteen, arjen väsyttävyyteen jne., kun sinun pitäisi kuntoilla? Oi naiset (ja ne miehet) ympäri Suomen maan, enää mikään ei ole esteenä kuntoilusi aloittamiseen! Hii-op!


Kesken keittiössä hääräilyn saattaa alkaa uuvuttaa. Heittäydypä pikku välilepuutukselle ja nosta jalat kaappia vasten. Pyörittele nilkkoja molempiin suuntiin yhtä monta kertaa. Laske mielessäsi "yks-kaks-yks-kaks"... (laskeminen auttaa keskittymistäsi säilymään näinkin monimutkaisessa koreografiassa)
Onko erilaisten painavien tavaroiden nostaminen sinulle haasteellista? Tästä liikkeestä selvitäksesi, sinun tulee vahvistaa jalkalihaksiasi. Älä tee näin, eli älä herranjumala rynkytä selkä pyöreänä...
... tee sen sijaan näin, käytä selkäsi sijasta jalkalihaksia:
ja näin, käytä sinulle luotuja käsilihaksia, uppistakeikkaa!


Toistaessasi näitä liikkeitä päivittäin, lihaskuntosi kohenee huomaamattasi! (Varokaa kävijäkatoa kuntosaliyrittäjät!)
Muistithan palautukset? Seiso kaapin vieressä, ota kiinni kaapin reunasta ja heiluttele rennosti vuoroin molempia jalkojasi eteen, taakse, eteen, taakse, eteen... (voit samalla pyrkiä näyttämään yhtä ylimieliseltä kuin rouva kuvassa, jolloin aivojesi eri osa-alueet pääsevät töihin) 


Ja jos meinaa pakaraa kiristää, istu toki alas ja jatka taas heiluttelua, näin ikään:
Vihaatko pyykkivuorta vastaan taistelua? (Minäkin vihaisin jos tekisin sen noin vaikeasti ;)) Väsyykö selkäsi, kiristääkö pinnaasi? Ohjelmassa kehotettiin tutustumaan hyvissä ajoin silityslaudan korkeussäätöihin, jotta osaat käyttää niitä sitten, kun pyykkivuoren valloitus alkaa. (Öööh, miten vaikeaa voi olla säätää silityslaudan korkeus?!?) 
No, eikö sinua seisota - hyvästä korkeudesta huolimatta? ISTU hyvä nainen (ja se mies)!
Ja jotta saat pyykkivuorta vastaan taistelun tuntumaan vielä astetta hieman rasittavammalta, ota toki viereesi joku toinen henkilö, joka kälättää kokoajan ohjeita siihen, miten sinun tulisi toimia. Loppukaneettina voit vaikka kopata tuota henkilöä päähän sillä 70-luvun jumalattoman painavalla, tiiliskiveä muistuttavalla silitysraudalla.
Noin. Nyt enää sinullakaan ei ole mitään mahdollisuuksia keksiä tekosyitä sille, ettei kuntoilu ja arjen kiireissä rentoutuminen onnistu. Kyllä se onnistuu. Et vain et ole tahtonut tarpeeksi.

Loistavaa arkea kaikille! :)

 


2 kommenttia:

  1. Kiva kun vinkkasit fb:ssa, täällä ollaan :). Terkkuja, ja tervetuloa vastavierailulle, vaikka osallistumaan Pentik-arvontaan, tai muuten vaan kurkkimaan:

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Voi, oon monesti käynyt kurkkimassa ihanaa blogiasi! Todellinen ihanuuksien ihmemaa :) Ja kiva nähdä sut täälläkin!

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää! :)