23.7.2013

Asuntomessuilua Hyvinkäällä

Perjantaina vietiin lapset mummulaan yökylään ja lauantaina lähdettiin kahdestaan Miehen kanssa Hyvinkäälle Asuntomessuille. Olipa mukavaa ajella ilman takapenkin terroristien riidankylväntää tai kilometrin välein esitettyjä Koska ollaan perillä, oollaanko jo peee'erilllllläääää...? -kysymyksiä. 

Päästiin messupaikalle ja jätettiin auto parkkiin järjestetyille paikoille. Ennenkuin siirryimme messubussiin, kysyin Mieheltä eikö hän tosiaan aio ottaa aurinkolaseja mukaansa vaan jättää ne autoon. Ei kuulemma tarvitse, koska ei niistä ole hyötyä, kun ollaan niin paljon sisällä. Sanoin, että kyllähän me syödään ulkona ja muutenkin kuljetaan koko päivä, joten mua ainakin häiritsisi siristellä silmiä kokoajan, pääkin tulisi kipeäksi. Kuulemma lasit voi silti jättää autoon. 
Matkustimme kymmenen minuutin matkan messupaikalle ja ennenkuin pääsimme edes portista sisään, oli Miehellä "vähän kylmä, kun on aika kova tuuli", vessahätäkin pitää hoitaa alta pois ennen kiertelyä, ja ne aurinkolasitkin olisivat ehkä sittenkin olleet kätevät, aika kirkkaasti paistelee kuulemma... Lisäksi selässä itsestään muistutteli vuosia olemassa ollut vaiva. Mua niin nauratti. Ah, noita miehiä! :D Siinä vaiheessa tuli melkein ikävä lapsia ja sanoinkin, että ensi vuonna taidan valita helpomman tavan messuilla ja vaihdan Miehen seuran lapsiin ;)

Ihan kivasti reissu sitten lopulta meni ja kaikki portilla ilmenneet "ongelmatkin" saatiin hoidettua, niitä aurinkolaseja lukuunottamatta. Siinähän siristeli ;)

Itse messut tosin olivat lievä pettymys. Olin etukäteen selaillut aika paljon sisustuslehtiä, joihin poimitaan parhaat ja kiinnostavimmat palat messuista, ja olin jo siinä vaiheessa asettanut aika matalat odotukset. Ja niinhän siinä kävi, ettei messuista paljon käteen jäänyt. Lähinnä valokuvasin kivoja yksityiskohtia ja joitakin juttuja, joista sain vinkkejä omiin DIY-tekeleisiin. Yleensä odotan messuilta, että siellä olisi jotain ennen näkemättömiä ja rohkeita ratkaisuja. Mitään wow-oloa ei tullut minkään talon kohdalla, ja sisustukset olivat hyvin paljon toisiaan toistavia ja ratkaisut aika kesyjä... Tässä valokuvamuodossa messutunnelmia:
Kun astuimme messuhalliin, ensimmäiset kojut tursusivat maalaisromantiikkaa, joka sisustustyylinä tursuaa korvistani samalla tempolla, joten ekat ajatukset olivat, että ei kai tätä vaan, ei kai... Mutta ei onneksi. Vain yksi talo oli selkeästi maalaisromanttisempi tyyliltään :)

Bongasin monia ihania valaisimia, ne olivatkin mielestäni ehkä messujen parasta antia!
Aika ihania muotoja ja tunnelman luojia! :)

Hauskoja yksityiskohtia sisustuksista löytyi myös:
1) Tuo wc-paperi ja -harjateline kiinnitti mun huomion heti ensimmäisessä talossa. Niitä tuli vastaan myöhemmin muissakin kohteissa, eri väreissäkin. 
2) S-pöytä olisi erityisen kiva jos esimerkiksi perheen sukunimi alkaisi S-kirjaimella. Meidän perheessä se olisi lähinnä S-kauppaketjun mainos, joten jätetään hankkimatta ;)
3) Oven karmin listoitus on myös hauska, joskaan ei meidän sisustukseen sopiva, mutta tuohon kyseiseen kohteeseen sopi loistavasti. 
4) Viimeisen kuvan lipaston päällä oleva "peili" ei ole peili vaan telkkari. Aivan mielettömän hieno! Omaan hyvin vähän miesgeenejä, koska olisin valmis piilottamaan kaikki tekniset laitteet vähintään kaappiin, mielellään ulkoverhouksen ja eristevillojen väliin, mutta koska en ole saanut siihen lupaa, ehdotin kompromissiksi kuvan kaltaista telkkaria. Mies ehdotti lottovoittoa.

Kohteissa oli myös muutamia erityisen kauniita yksityiskohtia ja sisustuselementtejä:
Tuo vaakapanelointi oli muistaakseni erään kohteen kylpyhuoneessa. Ainakin se oli pinnaltaan sellaista kosteuden kestävää, vähän muovisen tuntuista, mutta ei näyttänyt lainkaan muovilta. Todella kaunis ratkaisu!
Ihastuin myös noihin valkoisiin kulhoihin, jotka tulivat erittäin edukseen rouhealla ja kylmällä betonitasolla, joka toimitti pöytätason virkaa. Ihana yhdistelmä!

Persoonallisin ja eniten asukkaidensa maailmaa kuvaava (ja siksi ehdoton ykkössuosikkini kaikista messutaloista!) oli ehdottomasti tämä talo, jossa oli makeita ratkaisuja: (nyt en muuten ole ihan varma onko tuo ensimmäinen maalattu maisemakuva juuri tästä talosta, mutta menee samaan rohkeuden kastiin sekin :))
Sisustus ei siis ole lainkaan meidän tyylinen, mutta kuten aiemmin sanoinkin, odotan messuilta aina jotain wow-tunnelmaa, ja tässä talossa sitä oli! Rohkeita asukkaita ja omasta sisustusmaustaan tietoisia. Koti oli alusta loppuun asti täynnä samaa henkeä :) Tämän talon sauna oli myös näkemisen arvoinen liekkikuvioineen ja laudeteksteineen. Harmillista, että valaistus oli niin kehno, ettei puhelimella saanut otettua saunasta tarpeeksi edustavaa kuvaa. 

Messuilla oli myös loistavia hyllyratkaisuja, tosin aika isoihin tiloihin rakennettuja. Tässä niistä parhaat palat:
Kaksi valkoista, vasemman puoleista on valettu seinää tehdessä jo valmiiksi hyllyrakenteeksi eli ovat kiinteitä ratkaisuja. Niiden avulla taloon saatiin kaunis tunnelma. Oikean ylänurkan tumma hyllykkö oli kiva! Tuli mieleeni tv-taso, jonka sinkkuaikoinani rakensin betoniharkoista ja tummaksi käsitellystä liimapuulevystä.Sitä on ikävä vieläkin - siis sitä tasoa, ei sinkkuaikaa ;)
Viimeisessä kuvassa on keittiön työtaso, jonka takana on hyllyt, joiden ovet aukeavat ylös rullaamalla. Kiva ja käytännöllinen ratkaisu! Yleensä keittiötasojen päällä ei ole joko mitään tai on kaapit, jotka pimentävät tason, mutta tässä oli yhdistetty kivasti molempien hyvät puolet: on säilytystilaa, mutta samalla valoisaa työtilaa, jota eivät ulospäin aukeavat kaapin ovet häiritse. 

Näitä Hyvinkään messuja on mainostettu sillä, että pihoihin on panostettu ja se piti kyllä paikkansa. Suurimmassa osassa taloja oli hienot terassit ja piha-alueet olivat tosi kauniita ja helppohoitoisia. 
Ja näkymätkin olivat kohdillaan:
Trendinä tuntui olevan korotetut pihaistutukset. Melkein kaikki kasvit oli nostettu kehystettyihin "laatikoihin" tai jos ne olivat ihan maantasalla, ne olivat japanilaistyyppisiä puutarhoja, joissa ei tarvitse ajella nurmikkoa.

Joka messuilta bongailen myös kauniita sisustustarroja tai seinätekstejä, näiltä messuilta mieleen jäi Tommy Tabermannin tekstillä varustettu taulu. Kaunis. 
Mutta ainahan messuilla tulee vastaan myös jotain, joka ei omaan makuun sovi yhtään, vaikka miten vääntäisi. Nyt sellaisia oli harvassa, koska sisustukset olivat niin kaikki-tykkää-ei-oteta-riskejä -tyyppisiä, mutta kaksi inhokkia löytyi nytkin: 
"Psykiatrin tuoli". Ei ole mun juttu, vaikka kyseinen asiakkaan mielen vuodatukseen soveltuva jakkara istuikin tähän miljööseensä tyyliltään hyvin. Ja sitten toinen ratkaisu:
Siis WHAAATT??!! Mitä ihmettä tässä on ajateltu? Neljää eri materiaalia pienessä vessassa UUDESSA talossa. Varmaan joku uusi trendi maailmalta. Mutta ei tämäkään mun juttu. Olen hieman yksinkertaisempi ihminen. 

Sellaiset messut. Muikut syötiin, oli hyviä! Namskis. 
Onko täällä muita messuilla käyneitä? Mitä te tykkäsitte tarjonnasta?

Hei, loppuviikoksi on luvattu helteitä! Jäädään odottelemaan niitä. Leppoisaa lomaa lomailijoille ja työniloa töihin palanneille! :)


4 kommenttia:

 1. Kiitokset tästä hauskasti kirjoitetusta postauksesta. Nyt ei tarvii itse harmistella, ettei tule lähdetyksi messuille :)

  VastaaPoista
 2. Oletko huomannut,että tekstiäsi lainataan kotiliesi blogissa?

  VastaaPoista
 3. aika samoja fiiliksiä itselläkin messujen jälkeen... tylsiä sisustusjuttuja... postaus tulossa blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä, rock-taloa lukuunottamatta melko persoonaton anti messuilla. Pihat toki olivat positiivinen yllätys. Onko mitään käsitystä, että mistä nuo vessapaperi- ja harjatelineet on peräisin? Pakko saada vessaan remontin valmistuttua :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää! :)