5.7.2013

Sisustuskuvia - niitä, joita ei koskaan näe missään lehdissä ;)

No niin, olen taas selaillut uusinta Divaania silmät kiiluen. Ihania puutarhoja, mahtavia huonekorkeuksia, kauniita asetelmia hyllyjen päällä, käytännöllisiä lastenhuoneita, hymyileviä perheitä ja aina hoikka äitihahmo leipomassa pullaa beesi-valkeasta taikinasta, beesi-valkeassa keittiössään, beesi-valkea essu yllään ja vieressä hymyilee pepsodent-hymyä kansikuvamies, jonka hampaat ovat kuvassa ainoa ei-beesi-valkea asia, siitä huolimatta, että hän juo joka aamu beesi-valkean muotikahvinsa ristomattiratian beesi-valkeasta cappucino-mukista.
Näinhän se menee. Kaikki tietävät miltä näyttää hennon vaaleanpunainen pionioksa lasimaljakossa valkoisella kiiltopintaisella pöydällä silloin, kun auringon ensisäteet osuvat siihen. Harva sen on nähnyt kuitenkaan livenä. Ja kaikkihan senkin tietävät, että nämä kuvat ovat a) täysiä feikkejä photoshoppauksineen tai b) talossa on juuri ehditty siivota, jonka jälkeen koko perhe on kuollut. Eikä sotkua ehtinyt tulla.

Vain Tosi Nainen tietää miltä koti näyttää silloin, kun aurinko oikeasti paistaa ulkona ja koko kroppa on edellispäivän treenistä niin uupunut ja ruhjeilla, ettei siivoaminen innosta pätkääkään. Siinä ei paljon pionit erotu Elämän joukosta.
Se näyttää tältä! Seuraavat kuvat ovat tämän päivän parhaita otoksia sisustuksestamme, johon on hiivatti panostettu ajatusta ja aikaa! Myönnän, että photoshoppia käytin minäkin, mutta vain siihen, että yritin saada kuvista yhtä eteerisiä kuin kaikissa lehdissä, siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta. Onko photoshoppini kentien vanha versio, vai muuten vaan viallinen? 

Meillä on kaunis, rottinkinen ja ihana keinu, jossa on hyvä istua ja johon vieraat usein ensimmäisenä hakeutuvat. Niinkö? 
Istuinosassa on ihana pehmeä lampaantalja! Talja on niin pehmeä, että jopa vaatteemme viihtyvät keinussa pitkiä aikoja putkeen, siirtymättä minnekään!

Lastenhuoneisiin olemme valinneet kaikki lelut ja kirjat sävysävyyn, koska emme tahdo, että huone leikkienkään keskellä näyttää sotkuiselta:
Salaisuutemme: olemme valinneet huoneeseen niin monia "perusvärejä", että legopalikatkin - joita on jokaisessa sateenkaaren värissä ja niiden pastelliversioissa - vain tukevat huolella mietittyä kokonaisuutta.

Panostin aikoinaan siihen, että lapsillamme olisi tukevat, hyvät ja silmäämiellyttävät sängyt. Löysin mielestäni juuri ihanat ja pääsin vielä maalaamaan ne haluamallani värillä. Valitsin vaniljanvalkoisen. Työtä siinä oli ja hikeä lensi, mutta tulos oli ihana ja kaiken vaivan väärti. Niinkö? Olisiko riittänyt vain se, että panostaa kunnon pussilakanoihin? ;)
Olen kuullut sanottavan, että eteinen on koko kodin käyntikortti ja se antaa aavistuksen kodin tunnelmasta ja siitä, mitä on odotettavissa myöhemmin vastaantulevissa huoneissa. Olen tismalleen samaa mieltä! Näin meilläkin on. 
Eteisemme hoitaa viestimisen täydellisesti. Viesti on selkeä: vaikka tiputtaisit alushoususi eteisen lattialle, kukaan ei huomaisi (saati löytäisi) niitä sieltä. Vaikka sinulle sattuisi ns. kosteusvahinko kovasti nauraessasi, älä huoli, sitä ei erota eteisen lattiamme muista laikuista vähääkään. Mitään arvoesineitä ei eteisemme lipastolle kannata laskea, sillä niitä et löydä siitä enää sen jälkeen. Tämä on koko kotimme viesti: Kun tänne tulet, vähintään hukkaat jonkin tärkeän asian, ehkä jopa itsesi.

Minua on sanottu turhan tarkaksi väriyhdistelmien suhteen ja Gubbenikaan ei meinaa millään ymmärtää, miksi kaiken pitää olla aina sävysävyyn, ei kuulemma elämänjäljet näy. No eihän ne näy, kun elämä on niin monisävyistä, vai mitä olette mieltä? ;)
Hauska pikku leikki esimerkiksi niille lapsukaisille, jotka ovat juuri oppineet laskemaan tuhanteen: montako eri väriä näet kuvassa?

Kuten aiemmin sanoinkin, ihailen aina sisustuslehtien kuvissa kaikkia kauniita asetelmia. Olisipa ihanaa osata tehdä sellainen vaikkapa omista yksittäisistä tavaroista, joihin silmä on jo tottunut ja jotka tuntuvat arjen keskellä niin... no, arkisilta. Mutta enhän minä osaa... Vai osaisinko sittenkin? Taas olin liian itsekriittinen, osasinhan - ja ihan huomaamattani:
Niin on nätti! Ihan turhaan välttelin asetelmien tekoa...

On se arki vaan ihmisen parasta aikaa, kun sitä saa viettää silmäähivelevässä ympäristössä :)
Mutta nyt taidan näin perjantain kunniaksi alkaa taas kiillottaa julkisivuamme ja muokata kotimme hieman vähäsävyisemmäksi. Ihan vaan siksi, että voin sitten taas tunnin kuluttua aloittaa alusta siitä ensimmäisestä huoneesta. Ellen sitten ole sattumoisin löhöilemässä auringossa rannalla... 

Ja Sinä, joka elät arkeasi sisustuslehtien kaltaisissa beesi-valkeissa pioniviidakoissa, heitäpä viestillä. En ole koskaan aiemmin nähnyt ufoa! ;)

Moi.

230 kommenttia:

 1. Ihanaa rehellistä perhe-elämää parhaimmillaan! Hyvä Jenni, tykkään! Nauraisit kun näkisit juuri nyt meidän kämpän, tännekin voi hukata itsensä. Mutta silti minäkin olen tänään käynyt lenkillä ja ottanut aurinoa -lukien sisustuslehtiä - siivoamisen sijaan. ;)

  Kiilotetaan sitten eläkkeellä kotia jookos, nyt mennään ja nautitaan elämästä!

  SS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen eläkkeellä ja voin kertoa pienen salaisuuden ihan yhtä kiire on ei ehi siivota eikä tuunata. Hyvä näin! :)

   Poista
  2. Eläkkeellä ei jouda siivoamaan! On niin paljon muuta tekemistä.....
   Jokainen saa mielestäni siivota tai olla asutun näköisessä kodissa
   -Arja -

   Poista
  3. Kyllä vaan löytyy niitäkin koteja joissa kaikki näyttää suoraan lehdestä otetulta, nimittäin serkkutyttö on aivan mahoton juuri tuossa, vaikka perheeseen kuuluu kaksi 2-4 vuotiasta lasta ja teinityttö sekä koira! kaikki paikat kiiltää ja ylimääräistä ei pöydiltä löydy. jotku ne vaan osaa ja jaksaa. taas vastaavasti minun koti saa huomiota silloin kun..... hmmm, joskus :D

   Poista
  4. Kotini on minun näköinen ja Minä viihdyn siellä :) Oli se sitten siivottu tai useinmiten ei....
   -osa-eläkeläinen-

   Poista
  5. Miksi ihmeessä eläkkeellä pitäisi puunata ja kiillottaa, jos ei ole sitä koskaan ennenkään tehnyt. Ne on ihan eri ihmiset, jotka puunaa ja puleeraa ja siivoaa roskatkin järjestykseen. En usko että ne on yhtään onnellisempia kuin me kaaosta sietävät luovat huithapelit. Ole Jenni oma itses rinta rottingilla. Kaikki ei osaa kirjoittaa yhtä hienosti!

   Poista
  6. Minä olen kai sitten se ufo kun huolehdin aina siitä, että koti on siisti ja viihtyisä. Miksi en tekisi niin? Kodin sisustamisessa käytin apuna ammattilaista lähinnä siksi, että onnistuisin kerralla. Niin ja meillä tosiaan on beessi-valkoinen koti, jota rakastan mahdottamasti ja olen siitä pirun ylpeä!

   Poista
  7. Mullakin on viihtyisä koti. Minä ja perheeni viihdytään oikein hyvin vaikka välillä voinkin hautautua keinun vaatekasaan. En tiedä miksi siisti ja viihtyisä aina yhdistetään. Siisti voi myös olla kolkko.

   Poista
  8. Mulla on sisko joka aina siivoaa vaikka talo olis kuinka puhdas, sitten ihmettelee kun ei käydä kylässä.Eihän siellä voi olla kun tuntuu ettei uskalla mihinkään koskea eikä liikkua ettei vaan tee mitään jälkiä ja tuntuu että aina on tiellä kun on niin niin paljon tekemistä pitää tehdä sitä ja tätä.Kyläile siinä sitten, mieluummin olen sekaisessa kodissani.Tosin minulle on tullut stressiä kun tiedän että hän on tulossa pitää minunkin siivota omaa kotiani, kumma vain miksi tulee se tunne sehän on minun kotini.Sanotaanhan että "talo elää tavallaan vieraat kulkee ajallaan" eli so what...

   Poista
 2. Juuri näin teemme! :) Oikea asenne!

  VastaaPoista
 3. Tämmöstä tää vaan on :)

  VastaaPoista
 4. No niin o! Just niiiiin tätä :D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, en olekaan ainoa joka priorisoi omaa ja perheen hyvinvointia ja suuntaa esim. kuntosalille ikuisen kaaoksen järjestämisen sijaan. Ihanan rehellinen postaus - lasten kanssa se aika vaan valuu jonnekin vaikka kuinka yrittäisi.... :)

  VastaaPoista
 6. Et ole ainoa! Siivoaminen lapsiperheessä on harvoin kovin palkitsevaa... ;) Mutta paremmin jaksaa siivotakin, kun antaa itselleenkin omaa aikaa, oli se sitten salilla tai missä vaan! Oikea meininki! :)

  VastaaPoista
 7. Kodin siivous - kun lapset ovat pieniä, on kuin lumen luonti lumisateessa. Näin lukee mulla jääkaappimagneetissa. Allekirjoitan joka sanan:)

  VastaaPoista
 8. Totuus lukee magneeteissa! ;)

  VastaaPoista
 9. Heh, meillä on just samanlaista. Sisko potee pahoinvointia, kun tulee meille kylään. Hän nimittäin oikeasti asuu lehtien kuvauksien kaltaisessa kodissa, sillä erotuksella, että sisustus on mustavalkoista, ei beesivalkoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siis ihmisiä, joiden Elämä on musta-valkoista ;D Apua!

   Poista
  2. Asuin ennen vuosia kansikuva-/kiiltokuvakodissa. Ex-mieheni asuu siellä edelleen. Itse pääsin onneksi elämään elämää \o/

   Poista
 10. Tuo kuvaus eteisestä on just ku meiltä ;).

  Ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
 11. Ihanan vapauttavaa! Lähdenkin tästä pitkästä aikaa kuntosalille!! <3

  VastaaPoista
 12. Ole kiltti ja perusta sisustusblogi, mä olisin NIIN vakivieras! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Niin olisin minäkin! :-)

   Poista
 13. Se on ollut harkinnassa, mutta sitten tajusin, ettei ehkä kukaan jaksa omien shittiensä keskellä lukea enää meidän shiteistä :D
  Sisustusblogeissa on aina kuvattu kotia taiteellisista kulmista, meillä niitä kulmia ei joko ole tai niitä ei löydy ;)
  Mutta vähän tähän liittyen ja samaan sarkastiseen tyyliin on kyllä tulossa tulevaisuudessa postaus, kunhan saan "esivalmistelut" tehtyä. Pysykää kanavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita kuule vaan tällainen sisustusblogi, ihan varmana minä ainakin jaksaisin lukea sellaista blogia - lohdullista että muillakin! Kaverin luona ei oo koskaan yhtä sotkuista kuin meillä, mutta sillä onkin kaksi kilttiä ja siistiä tyttölasta vilkkaan poikalapsen sijaan... (pojan, jonka leikkijunaradat levittäytyvät kaksikerroksisen kotimme jokaiseen nurkkaan kylpyhuonetta ja keittiötä myöten (jopa portaiden alus on junarataa täynnä)... :))

   Poista
  2. Voi, mutta ajattele miten tyhjä koti on sitten, kun tuo eloviikari muuttaa kotoa... <3 Nyt se on sitä elämää parhaimmillaan!

   Poista
  3. Voi kuulkaa, kyllä ne tyttölapsetkin osaa. Ja varsinkin kun tulevat teini-ikään. Asun kahden tytön kanssa (ja neljän kissan:) )joista toinen teini ja toinen eskari ikäinen. Molemmat kun ripottelevat vaatteitaan ja tavaroitaan ympäri kämppää vaikka molemmilla on omat huoneet. Tosin teen sen, että kun siivoan niin molempien tavarat oman huoneen ovesta sisään ja ovi kiinni. Niitä huoneita en siivoa (paitsi pienemmän kerran kuussa ellei sitten itse saa joskus jotain järjetöntä siivous puuskaa). Vanhimman pojan kanssa oli sama metodi. Ja sitten kun muutti omaan asuntoon, hän jopa ripusti t-paidat henkariin. :) Olenkin kaikille sanonut, että jos jotakuta häiritsee hallittu sekasorto niin olkaa hyvä vaan ja siitä voi sitten ruveta siivoomaan. Tsemppiä kanssa sisaret ja hyvää kesän jatkoa.

   Poista
 14. Aivan pakahduttavan hykerryttävän hauskaa ja TOTTA! Meillä on sama meininki, ja kolme vilkasta terrieriä pitävät tasan huolta siitä että asnto näyttää varsin eläväiseltä :)

  Itseäni suorastaan etoo katsella sisustuslehtien ylistailattuja huoneita ja asetelmia; kaikki on aina kiiltävän puhdasta ja ylisteriilin näköistä, ja mieleeni tueekin niistä kuvista, että ne muistuttavat lähinnä patologian laitosta tai sairaalaa noin yleensä. Kaikki on aina valkoista tai just beessiä ja kaikki sävy sävyyn ja visusti millimetriviivaimella aseteltu paikoilleen. Ihan kuollutta.

  Tää oli oikeasti mainio postaus :)Kiitos!

  VastaaPoista
 15. Mahtavaa, kiitos itsellesi!
  Vaikka ne sisustuslehtien kuvat onkin tarkoitettu inspiraatiokuviksi, vähän on joskus hankalaa saada inspiraatiota, kun pitäisi uusia kaikki asunnossa katosta lattiaan voidakseen toteuttaa niistä edes osan ;)
  Ehkä perustankin oman sisustuslehden! Materiaalia ainakin syntyisi päivittäin. Siitä voisi tulla ihan sanomalehtityyppinen julkaisu ;)

  VastaaPoista
 16. Tää pelasti mun päivän������

  VastaaPoista
 17. Kiitos itsellenne, olette mahtavia! :D

  VastaaPoista
 18. Tutulta näyttää. Ja asun sentään yksin.

  VastaaPoista
 19. Mulla on magneetti taidemuseosta; A clean house is a sign of a wasted life. Nyt kun lapset ovat jo lähteneet kotoa on aikaa siivota. Jos ei ole parempaa tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa loytyy seinataulu "My house was clean last week - sorry you missed it" :)

   Poista
 20. Hihii.. :D Minulla on ihana sisustuslehtien kaltainen bessivalkoinen koti, valkoisella sohvalla ja valkoisilla matoilla jne... 4-vuotias tytär ja tuohon ihanaan sisustukseenkin voi saada kaaoksen aikaan! :D Tällä hetkellä olohuoneen lattiaa koristaa ympyrässä brazit, legot ja muumit jne...pyöreä valkoinen matto on siis leluilta raivattu, että mahtuu tanssimaan kaija koon tahdissa. :) Ihania kotoisia kuvia sinun blogissasi! :)

  VastaaPoista
 21. Tykkäsin :):) Tulipas hyvä mieli. Kiitos!

  VastaaPoista
 22. KIITOS! Ihan mahtavaa..kerran jos toisenkin olen sisustuslehdille naureskellut..kerrankin oli yhdes lehdes lapsiperheen eteis-sisustusehdotuksia. Kuvissa oli avaraa ja kaunista ja niin TYHJÄÄ. Ehkä kolme takkia eteisessä ja kahdet kauniit kengät ja varmaan pari Stockan sateenvarjoa..ihhih..
  Tänään just kotia siivotessani ( vieraita tulossa) ,mietin, kuinka kaukana esim lastenhuoneemme, eteisemme jne. onkaan sisustus lehtien unelmista, MUTTA, meillä on ainakin koti, jossa saa elää ja voin tehdä muutakin kuin siivota :-). UPEA KIRJOITUS KUVINEEN :-).

  VastaaPoista
 23. Tällästä sen olla pitää! Aitoa ja rehellistä, ihanko meillä :D

  VastaaPoista
 24. Ei reps, tää oli tän päivän tai no nyt jo illan paras lopetus :D Jotenki vaikutti tutulta tuollaiset näkymät.. Nauran täällä yksin niin että tuo kuopus meinaa herätä vaunuista kesken yöunien :D :D huippu juttu, kerranki sitä todellista ja mielenkiintoista elämää kuvattu....

  VastaaPoista
 25. Meillä tuohon lisätään vielä tarkoin valitut koiran lelut ympäri asuntoa ja pari luuta salakavalasti löydettäväksi aina ties mistä, komian näköstä! Plus ne parit koirankarvat kasvattamaan öö immuniteettia? ;)

  VastaaPoista
 26. Mahtavaa! Luulin, että vain meillä on tätä tyyliä.On kertakaikkisen vapauttavaa tietää, että emme ole ainoa perhe, joka elää ja antaa elämisen näkyä;)!

  VastaaPoista
 27. Kiitos. oli kiva nähdä että jollain on samallainen sisustus :)

  VastaaPoista
 28. Wau! Kiitos. Lohdutusta tähänkin päivään :)

  VastaaPoista
 29. Olen lopettanut sisustuslehtien lukemisen ajat sitten, ku olen ajatellut että miten siellä oikein asutaan..... Enpä lue tästä lähtienkään, sillä nehän on jopa iltalehtien verosia :) En ole rohjennut koti kuviani julkaisemaan sillä olen ajatellut että nehän häpäisisivät kaiken.... Mutta meillä käy vieraita paljon ja aina meijän talon emäntä sanoo vapautuneesti ja häpeämättä, että siirrä vähän tavaroita jotta sovit istumaan... ja luulempa että he oikeesti viihtyy,koska tulevat aina takas !

  VastaaPoista
 30. Näiden kirjoitusten perusteella voisi jopa väittää että Divaanin yms muiden sisustuslehtien ideat ovat aikansa eläneitä kun enemmistö selvästi suosii tätä boheemimpaa tapaa sisustaa. Meillä etenkin olohuoneeseen on saatu sohvan viereen näyttävä lisäelementti sisutukseen lisäämällä seinään naulakko, josta vieraat voivat napata talvitakin parvekkeella käynnin ajaksi. Toimii kuin unelma myös kesällä esim. sähkögrillin johdon kannattelussa. Asetelmana keittiön pöydällä kodikasta tunnelmaa luomassa sen sijaan usein on 4-henkisen perheen puhtaat pyykit. Joskus totuus on vaan tarua hauskempaa!

  VastaaPoista
 31. Tämä on niin totta! :D Ja jääkaappimagneeteista puheen ollen, meän jääkaapin ovessa lukkee: " Parempi vähä paskaa nurkissa ko puhas helvetti!" :P

  VastaaPoista
 32. Mahtavaa!! Kehtaisikohan sitä haastaa itsensä samaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakko-odotusteni vastaisesti kysyntää näköjään ainakin on, joten kannattaa! :D

   Poista
  2. Mietin tossa itse samaa - mulla loytyy viela talosta vajaan 2 vuoden takaiset upeat myyntikuvat. Vois vetaista vertailun mita ostettiin ja mika on nyt totuus asumisesta... :D

   Poista
 33. Ai, että , kun olen porukkani kanssa elänyt ihanasti sisustetun kotini kanssa , vähän tähän tyylin ja huohahtaen päässyt eläkkeelle niin minun pitäis ruveta kiillottaa kotia.
  Ei kiitos aurinko paistaa ja linnut laulaa ja kuistilla kahvimuki..

  VastaaPoista
 34. Tämä oli niin elämänmakuista! Ihanaa! Itse sain murrosikäiseltä kauniin kiitoksen, kun reissusta kotiutui: "täällä on ihanan kodikasta." Kysyessäni, miten niin, sain vastaukseksi, "että kun ei ole niin justiinsa kaikki. Suurinpiirtein siistiä, mutta näkee, että eletään." Kliinisessä ympäristössä eläköön ne jotka siihen pystyvät, minä en pysty.

  VastaaPoista
 35. Niin normaalia koti elämää ! Mitähän vikaa siinä olisi ! Vieraskoreus estää meitä elämästä normaalisti ja siksikö me huokaisemme vieraittemme lähdettyä ---siis miettikäämme mikä on asian ydin? jospa olisimme luonnollisesti siis sellaisia kui olemme -koskien vieraitammekin .
  Elämä on vaan sellaista tietynlaista vyyhteä jota punotaan tai sekotellaan ,minkäs voit -- on kyllä ihme juttu --- elolle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä nykyaikaa, kun vieraiden kanssa sovitaan viikkoja etukäteen vierailuajat kalenteriin, jotta ehditään "varautua" ;)
   Ennenvanhaan vaan tupsahdettiin sisään ja koti oli mitä oli - ja hengissä pysyttiin :) Olishan meillä opittavaa...

   Poista
 36. Sisustuslehtikuvia ei ihan hirveesti photaroida, lähinnä värejä säädellään ja elektronisten laitteiden johtoja ja sellaisia häivytetään ja sekin pyritään tekemään mahdollisimman tarkkaan jo kuvausvaiheessa. Monet (varmaan useimmat) lehdet käyttävät stailaajia joka hoitaa ne hommat. Stailaaja tekee myös niitä viehkeitä asetelmia joita ei kenelläkään oikeasti ole ja tuo mukanaan sopivaksi katsomaansa rekvisiittaa jolla vähän "ehostetaan" asuntoa: koriste-esineitä, tekstiilejä (vaikka sitten lakanat ja päiväpeitot jos on tarvis) ym. Valokuvaaja puolestaan käyttää aina lisävaloja ja refloja (heijastelevy) että valo olisi kuvattavassa tilassa mahdollisimman hyvä, ja jälkikäsittelyssä sitten säädetään valoja ja värejä vielä tarkemmin kohdilleen. Muuten niissä kohteissa on ihan samanlainen hävityksen kauhistus kuin kenen kodissa tahansa, kuvauspäivä on varmaan niiden kotien siistein ja riisutuin päivä ikinä.

  Noiden kuvien perusteella sanoisin että teidän kodistanne saa tosi helposti sisustuslehtitasoisia kuvia ihan pelkän siivouksen jälkeen, tavarat on kuitenkin selvästi tarkkaan harkittuja ja niihin on sijoitettu rahaa ja niiden sijoitteluun ja yhteensopivuuteen laitettu aikaa ja nähty vaivaa. On sieviä purkkeja ja koreja ja tapetitkin on kauniit. Ei tarvitsisi kuin siivota arkinen pikkusälä pois kuvista, oikaista matot jne. Ja jos kaikki ei olekaan aivan yhtenäistä tyyliä, aina voi nimittää itseään patchwork-sisustajaksi tai mitä hiton termejä niitä nykyisin onkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ei photaroida :D Tarkoitin tuon photoshoppauksen lähinnä sellaiseksi yleistermiksi stailaamiselle.

   Mutta kiitos, ihana kommentti! Ehkä vien pohjan tältä koko postaukselta, mutta kyllä mä oikeasti olen intohimoinen sisustaja ja vihaan ylimääräistä sälää ympärillä, joskus vaan tympii miten vähän aikaa itse saa nauttia sellaisesta siististä ja kauniista ympäristöstä. Silloin syntyy tätä sarkasmia ;)
   Olen opiskellut sisustusassistentiksi, joten asuntojen stailauskuviot on aika tuttuja. Mutta nyt kun kerron sen tässä, en ainakaan ikinä työllisty niihin töihin jos joku ammattilainen osuu tänne ja katsoo näitä mun referenssikuvia ;D

   Poista
 37. Voi kun näyttää niin tutulta ;)

  VastaaPoista
 38. "A clean house is a sign of a wasted life" ja "Kodin siivous - kun lapset ovat pieniä, on kuin lumen luonti lumisateessa"... mullapa on nämä molemmat tekstit muistuttamassa elämän tärkeysjärjestyksistä (ei ehkä itseäni, vaan lähinnä vieraitani). Lisäks mulla on keittiössä kyltti: Ole kuin kotonasi, siivoa keittiöni... kukaan ei ole koskaan siivonnut, eli keittiöni lienee OK? Itse välillä vähän tätä epäilen kyllä.
  Sisustuslehtien lukemisen lopetin onnekseni jo aikoja sitten, kyllästyin, kun en ikinä löytänyt mitään kotoisaa niistä. Kuin en myöskään näistä ns. sisustusblogeista.
  Sun kirjoitus ja kuvat on kyllä ERITYISEN mahtavat, ne oli kotoisat ja niissä oli laiffii <3 Kiitos <3

  VastaaPoista
 39. Enpä ota enää pain eita tämän huushollin saamisesta sisustuslehti kuntoon. ;) Nää kuvat on niin lapsiperheen arkea ja todellisuutta.
  Kiitoksia Oikein paljon!

  VastaaPoista
 40. Ihanaa, meitä on muitakin! :-D Meillä on eteisessä kyltti:
  My house was clean yesterday
  sorry you missed it!
  Ja se kertoo koko tarinan. ;-)

  VastaaPoista
 41. Se keskellä olohuonetta oleva nojatuoli on vaan niin näppärä laskutaso! Missä sitä ihminen pienessä asunnossa pyykit kuivattaa muualla kuin pitkin kämppää? Koti on koti vasta kun siellä näkyy elämisen jäljet, asunnot/kämpät on niitä tiptop laitettuja nukkumapaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ja saman vaaterekin roolin hoitaa myös kuntopyörä... ;)

   Poista
 42. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 43. teil on siistii mein kotiin verrattun :D tosin muutto hiuka keske viel mut silti.

  VastaaPoista
 44. Tää muistuttaa pelottavasti meidän kotia.

  Minullakin on ystävä, jolla vielä 4 lasta. Ja se koti on kuin sisustuslehdestä. Aina, meni sinne milloin vaan kaikki tavarat on paikoillaan. Juju on varmaan siinä että kaikilla tavaroille on paikkansa ja kaikki laittavat ne aina paikoilleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suurin ongelma on juuri tuo, järkevää säilytystilaa aivan liian vähän.. Lienee aika yleinen ongelma nykypäivän rakentamisessa (silloin, kun ei ole itse rakentanut kotiaan).

   Poista
  2. Aikoinaan naapurin lapset tykkäsivät tulla meille leikkimään, kun heillä omassa kodissa ei aina saanut ottaa leluja esiin, ettei paikat mene sekaisin. :o Tänäpäivänä mietin noiden musta- tai beessivalkoisten perheiden lasten värimaailmaa...

   Poista
 45. Kiitos tästä!!! Yritän kokeilla sitä mitä sisustuslehdissä näkee mut just tältä se sit näyttää :D
  On perunalaatikoita ja sähkökelaa mut ne on ihan muissa tehtävissä kuin kauniiden lehtien sivuilla..
  Perunalaatikot toimii mainiosti tallina pikkueläimille, sähkökela on jonkin sortin vuori ja se reikä siinä keskellä on sit luola minne tungetaan vaikka mitä leluja :/

  VastaaPoista
 46. Ai että! ihanaa kun ei ole aina kaikki tavarat järjesteltynä viimeisen päälle ennen kuvausta vaan löytyy ihan NORMAALIA perhe elämääkin. :) Meillä on juuri tätä samaa sisustustyyliä hyvin usein nyt kun itse olet ison mahan kanssa vuodelevossa ja lapset 3 ja 4 wee touhuuvat.. :)

  VastaaPoista
 47. Ihana! Kiitos!

  VastaaPoista
 48. Miksi lipaston päällä on noin vähän tavaraa, pisti oikein silmään.. Mutta ihania kuvia! Meillä asuu vaihtelevasti 3-4 täysi-ikäistä ja silti meillä on samannäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipasto on sellaisen rasituksen alla ollut jo vuosia, ettei vanha jaksa kantaa ;)

   Poista
 49. Ei ne tavarat, vaan se elämä, se on hienoa :) Meilläkin tavarat paikoillaan kun olemme kahdestaan, mutta kun lapsenlapset tulee, mikään ei ole paikoillaan ja mitä sitten? Lapset kasvaa ja minä en ainakaan jaksa/viitsi kulkea perässä ja lapsilla on ainakin mummolassa hauskaa kun joku ei koko ajan komentele ;)

  VastaaPoista
 50. Nuorena asuin kämppiksen kanssa ja yhteinen mottomme oli, jotta "Sekaista saa olla muttei paskaista". Se pitää yhä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla sama periaate...kerran viikkoon pölyt, ja lattiat pyyhkii, sun muut pinnat, ja vähän imuria näyttää sohvalle...tavarat saa olla siellä mihin on kädestään laskennu.

   Poista
 51. Lämmin kiitos <3
  Meillä näyttää olevan sama maku sisustuksen suhteen ;)

  VastaaPoista
 52. Tervetuloa todellisuuteen! Tänä aikana kun ihmiset eivät piipahda yllättäen kylään niin sisustusohjelmat ja lehdet ovat vääristäneet kuvan kodeista joissa myös eletään kauniiksi kuviksi. Ihanaa on kun joskus saa nauttia kutakuinkin siististä kodista mutta meillä myös eletään ja tehdään muutakin kuin siivotaan kotia. Joku aika sitten totesin että meilläpä on tuoli jossa kasvaa vaatteita! Ja kuulin että monella on myös joku vastaava "erikoisuus" kotonaan. No elämä on täynnä asioita ja jokainen voi elää sen haluamallaan tavalla, mä siivoan kun iskee fiilis!

  VastaaPoista
 53. Ihan paras sisustusjuttu ikinä, kiitos!! Ja silti näkee, että kodistasi saisi myös juurikin niitä Divaaniin kelpaavia kuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos! <3

   Ps. Hei Divaanin tekijät, laittakaa postia tervettatouhua@gmail.com ;)

   Poista
 54. Eihän sotkuisuus tarkoita elämän jälkiä.. eikä sotkuisuus ole sisustus, koska ne kuitenkin siivotaan joskus. Meillä asiat laitetaan paikallee, kerätään kasaan ohi mennen, likaiset kahvikupit ei haittaa olohuoneessa, koska astiat on mieluisia ja kauniita. Tavaroissa elämän jälkiä ja elämää. Lämmin koti, mutta ei sotkuinen :) Ja tottakai lehtiin kodit siivotaan, tietenkin! en minä ainakaan esittelisi kotia "kaaoksessa" :)

  Tessa

  VastaaPoista
 55. Mahtavaa!!

  VastaaPoista
 56. Heh, mulla on tuo aiemmin englanniksi mainittu magneetti ihan suomen kielellä: Siisti talo, hukattu elämä. Ja sit mulla on jo eteisessä sellanen pikkutaulu, jossa lukee: Anteeksi tämä sotku - apulainen on vapaalla.

  Ei muuta kun rennosti vaan eteenpäin! Mä aina välillä kans blogissa esittelen meidän "ihanaa sisustusta". =) Ruokapöytä on meillä se kaiken pahuuden keskittymä - siinä ei oikein tahdo mahtua syömään, kun siinä on... köh köh... MUN tavaroita levällään niin paljon. =)

  VastaaPoista
 57. Aivan mahtava kirjoitus, kuvista puhumattakaan. Kiitos. Ensi kerralla kun väännän itkua siivoamisen kanssa varttia ennen odotettua ovikellon soimista, muistan tämän ja lopetan stressaamisen. Ihana etten ole ainut...

  VastaaPoista
 58. Ihanan rauhoittavaa ja rentouttavaa nähdä, että emme ole ainoa perhe, joka samaisten asioiden kanssa painii! Kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 59. Hauska kirjoitus ja niin totta! Kiitos :D Tosin kasat ja keot ovat vielä melko pieniä, mutta hyvää matkaa kohti stressitöntä boheemielämää - se on paras tapa elää :D

  VastaaPoista
 60. Teit sen mitä olen monesti itsekin meinannut :) Tosin itse ajattelin vielä laittaa kuvat: tältä kotimme näyttää Facebookissa julkaistuin kuvin ja tältä se näyttää oikeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kävi mielessä sellainen ennen-jälkeen -asettelu mutta en jaksanut odottaa sitä "jälkeen" -hetkeä ;)

   Poista
 61. Nauroin ihan hekona tätä lukiessa ja kuvia katsellessa. Tulipa hyvä oli, taidanpa siirtää taas kerraan hamaan tulevaisuuteen työhuoneeni siivoamisen :D

  VastaaPoista
 62. Antakaa palaa vaan, kaikki! Tilanne ei juuri korjaannu eläkemumminakaan. Luulin aikanaan, että lapset sekottaa, mutta osataa vaarin kanssa ihan ittekin! Periaatteeni on: jos joku ei kestä tulla meille, pysyy pois. Tulijoita on onneksi riittänyt :)

  VastaaPoista
 63. Hyvin oli kirjoitettu. Tosin tuli heti ajatuksiin, että "taas joku joka luulee kotinsa olevan sotkuinen".... teillähän oli lattiat ihan tyhjiä... täysi ja sotkuinen eteispöytähän oli puolityhjä.... meillä ne vaatekasat on levitetty lattialle kaikkien lelujen ja paperisilppujen (saksittua taidetta) keskelle.... mutta murheensa kullakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että kyseinen päivä oli aika kesy vielä meilläkin. Sattui normi leikkipäivä lapsillekin eikä luovuudenkukka ollut ihan terässä heilläkään..
   Ja unohdin kuvata saunan - tuon relaamisen keitaan. Höh.

   Poista
 64. Jeee elämää & sen pitäää näkyy :)

  VastaaPoista
 65. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 66. Ihana, rehellinen kirjoitus, monesta kohdasta tunnistan itseni ja perheeni, meillä on sellainen kaappi, jota perheessä kutsutaan "mustaksi aukoksi", ihan sama mitä sinne laittaa, takaisin ei tule ;) Joskus pienempänä toiseksi vanhin pojista kysyi jotain koulukirjaansa ja minä sanoin, että siihen kaappiin sen laitoin kun siivosin ja poika pillahti itkuun ja sanoi, että "nyt mä en sitten enää ikinä löydä sitä"...

  VastaaPoista
 67. Loistava kirjoitus! Nauroin itsekseni ja tekis mieleni tuikata pari kuvaa meiltä, mutta kyllä te tiedätte, miltä se isokin keittiönpöytä näyttää... Hyvä, kun johonkin kulmalle saa lasten lautaset mahtumaan :-) Näytän tämän miehelle, jotta hän uskoo muillakin olevan kaaosta :-)

  VastaaPoista
 68. :D Ihan loistava postaus!!!!! Oot niin paras!!!

  VastaaPoista
 69. Ihanan rehellinen kuvaus, sanoo yksi jonka pitäsi aloittaa siivous-urakka!

  VastaaPoista
 70. Aivan valtavan ihanaa, lisää lisää tällaista! Helpottaa huomattavasti, kun tietää ettei ole yksin tyylinsä kanssa.

  VastaaPoista
 71. Täydellistä <3 Parempi vähän paskaa nurkissa kuin puhdas helvetti on miun ohjenuora siivoamisen ja sisutuksen suhteen :) Mitä sitten, jos joutuu ostamaan ne sadannet sakset, kun kaikki muut on taas kerran hävinneet johonkin?!!

  VastaaPoista
 72. Aivan huippujuttu ja kuulosti NIIN tutulta. Nauroin vedet silmissä.

  VastaaPoista
 73. Voi mahoton :) Kyllä oikein lämmitti mieltä, kun luin kirjoitustasi. Tämä on niin totta ja tosielämästä kuin olla vaan voi :) Kiitos!!!!!

  VastaaPoista
 74. Ihanaa:)Kiitos. Niin totta, pakkohan tämä oli jakaa fbsivuilla. En ole ainoa epätoivoinen arjen alle nuupahtanut

  VastaaPoista
 75. Itse olen siivousaddikti, joten kotini näyttää koko ajan sisustuslehdeltä, sillä erotuksella että pidän beessinvalkoisen sijaan värikkäämmästä tyylistä. Olen luonteeltani semmoinen, etten yhtään siedä sotkuisuutta ja epäjärjestystä, muun muassa siksi minulla ei ole lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa miten ihanaa meidän lapsiperheellisten on tulla kylään sinunkaltaistesi koteihin! Mieli lepää ainakin sen hetken ja voimme elää kuin paratiisissa :) Paratiisi on se, ettei yöllä päkiäsi alla ole legopalikka poikittain. Jatka vain samaan malliin! :)

   Poista
 76. Tää on tosi kiva postaus, osu silmiin jostain muusta blogista. Ihana talo! (:

  VastaaPoista
 77. Kiitos tästä.Pelasti päiväni :D Meidänkin huolella mietityt sohvatyynyrykelmät tuppaa aina menemään "väärään "järjestykseen istujien jäljiltä tai jopa lattialle ;)Ja lipaston päälle aseteltujen tavaroiden sekaan tupsahtaa kummasti kännyköitä,avaimia,lippalakkeja ...

  VastaaPoista
 78. Kiitos näistä kuvista ja kirjoituksesta. Piristi huonosti alkanutta päivääni kun näki että joku muukin sisustaa samalla tavalla kuin me. :)

  VastaaPoista
 79. Ihanaa! Henkilökohtaiseti näissä sisustuslehdissä bongaan aina nämä "kodissani on aina tuoreita leikkokukkia"-jutut. Just, niin meilläkin näin kesäaikaan, ja seuraavalla viikolla aina sellanen kuivattu yrttipuska.. :D

  VastaaPoista
 80. Kiitos Jenni!

  Päivän paras. Itse lisäisin tuohon vielä kyllä viime kuun kirjanpidon, yhden pyykkitelineen ja puntin nenäliinoja sekä seinästä pudonneen verhotelineen, joka ei itsellään mene millään paikalleen vaikka kuinka odottaa.

  VastaaPoista
 81. ;) niin tätä - todentotta! :)

  VastaaPoista
 82. Hauska juttu! Tiedän, että monessa lapsiperheessä arki on varmasti juuri tuollaista, kun olet kuvaillut. Mutta sitten on meitä muitakin, joidenka kodit ovat siistejä, eikä elämä silti ole mustavalkoista! Minulla on pienestä asti ollut homma hanskassa ja niin näyttää olevan 7-vuotiaalla tyttärellänikin, se on luonteessa. Tekeekö se meistä sitten tylsiä ja huonoja ihmisiä? Eihän sitä luonnolleen mitään mahda....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan tee tylsiä ja huonoja!
   Tehän olette Jumalia! <3 ...ja aito muistutus siitä, että taas minusta löytyi joku puuttuva palanen... ;)

   Poista
  2. Sama täällä. Meillä kolme lasta ja koti aina siisti. Leikkiä meillä saa ja kaikki viihtyvät kotona. Koti on meidän näköisemme emmekä ole tylsiä ihmisiä. Ehdimme ottamaan myös aurinkoa ja urheilemaankin. Olemme vain ihmisinä jokainen erilaisia ja niin saamme ollakin :) asiat täytyy tehdä niin että itsellä on hyvä olla.

   Poista
 83. Meitä on kaksi, minä ja tyttö 9v. Kumpikin enemmän tai vähemmän vaatteisiin hullaantuneita, kukaan ei tiedä mikä vaate on puhdas tai likainen. Me eletään näin, siivotaan sillon kun siltä tuntuu, ellei satu olemaan juhlia tiedossa. Arki näkyy KODISSA <3

  VastaaPoista
 84. Jatkaisin teemaa puutarhaankin: Meillä sitä kuluttaa elämäneroosio. Ei tule istuttaa kalliita Hollannintuonteja alueelle, jossa pelataan jalkkista, ajellaan mopolla ja inspiraation vallatessa voidaan kukkapenkkin päräyttää iso nelivetotraktori.

  Pitää vain olla niin kiitollinen!

  VastaaPoista
 85. Todella ihana teksti & kuvat <3 Upeaa huomata, että en ole ainoa, jota sisustuslehtien /"sisustus"blogien tarjoama malli ei miellytä! Mielestäni näiden esittämä maailma on sisustusta, ei elämistä varten; joillekin sinkuille/pariskunnalle/kukkahattutädille/tms. tarkoitettu. Täytyy kyllä myöntää, että sisustuslehtien kuvat on useimmiten hienoja, mutta ainakaan itse en uskoisi kauan viihtyväni steriilissä & "kylmässä" ympäristösä. Toivottavasti joku perustaa lehden, jossa keskitytään nimenomaan TAVALLISEEN elämään ja arkeen! Kiitoksia Jenni vielä kerran loistavasta kirjoituksesta; lisään blogisi suosikkieni joukkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja jos et vielä ole Facebookissa tykkääjissä, tervetuloa :)

   Poista
 86. Mun isä ei tykkää tulla kotiin, kun ei oo yhtään tuolia mihin istua. Hmm, joulduin miettimään hetken mitähän mahtaa tarkoittaa, sillä meillä on valtavasti tuoleja ja sohviakin. Ai niin, joistain on pinna poikki ja toisissa on niin paljon kamaa päällä ettei siihen kieltämättä ainakaan kattomatta uskalla istua.

  VastaaPoista
 87. Näin se pitää ilmaista.:-) Olenkin useasti miettinyt että kuinka jotenkin perverssiä on laittaa saamaan ihmiseen suuri rakkaus koiriin (9 tällähetkellä) ja kissoihin (6+ 2pentuetta) sekä pariin lapseen.(4v. ja 2v.) sekä himo kauniista ja siististä kodista. Ja sitten olla antamatta supervoimia joilla tätä yhtälöä pitää kasassa. Joten voimieni rajallisuudessa tyydyn loivasta-rankkaan kaaokseen ja haaveilen sisustamisesta sitten kun joku ei enää revi juuri maalatusta seinästä suikaleita tai maalaa keittiötä noki-vesi seoksella. Ja sittenkin halauaisin nähdä miten joku inno sisustus expert
  toteuttaisi kauniin kodin ilman yhtään mustaa, valkoista tai beikeä huonekalua, ilman ainuttakaan koristetyynyä tai somaa huopaa. Kun kaikki sommittelut pöydillä pitäisi olla liimattu siihen kulhoon joka on pultattu siihen pöytään ja kaikkien pintojen pitäisi olla vettä ja tolua kestäviä. Niin ja ne teräspinnat jossa suklaavarkauteen syyllistyneiden sormenjäljet tarttuvat kuin se kuuluisa pa..a junttilantuvan seinään, olisvat ehdottomasti pannassa. tälläisin pohdintojen keskellä tälläiset blogit ovat tervetulleita ja jatkan elämääni joka kuitenkin on elämän jäljet sietävää ja kokemuksien rikastamaa. :-)

  VastaaPoista
 88. Mä tunnen kaksi naista, joilla on aina siisti harmoninen beesi-valkea sisustus. (Molemmilla on parisuhde + oisella lapsi, toisella koira.) Se on siis mahdollista, vaikka aiemmin en uskonut.

  On koti on "kotoisan" kaoottinen...

  VastaaPoista
 89. Upeaa! Hyvä, että sitä saa välillä palautuksen maanpinnalle, emme olekaan yksin tämän sisustuksen kanssa. :)

  VastaaPoista
 90. Kiitos piristyksestä! Juuri tuskailen, mistä nurkasta alkaisi järjestää kotia kuntoon kun teinit on 2 päivää poissa jaloista. Elämä on välillä vähemmän divaania ja glooriaa ja enemmän pölypalloja ja sekametelisoppaa.

  VastaaPoista
 91. Kiitos , sain päivän pitkästä aikaa kunnon naurut...tervetuloa meidänkin arkielämään se on niin tätä :D

  VastaaPoista
 92. Vaikka rakastankin niitä "beesi-valkeita laif stail" blogeja beesi-valkeine kuvineen, ei yksikään seuraamistani blogeista ole saanut minua nauramaan näin paljon kyllä pitkään aikaan. Kiitos ihanan realistisesta postauksesta ja siitä annetusta hyvänolontunteesta, että on se muillakin :)

  VastaaPoista
 93. Ääneen kikattelin täällä tekstiä lukiessani. Etenkin nuo eteisen lipaston ja keittiön tarkoin harkitut asetelmat näyttävät niin tutuilta. :D Paras lukemani sisustusjuttu!

  VastaaPoista
 94. Oli tosiaan päivän piristystä tässä !!

  VastaaPoista
 95. oli ihana päivän piristys !

  VastaaPoista
 96. ihan mahtavaa ja ennen kaikkea rehellistä! jotenkin aina ihmettelen niitä sisustus lehdissä näkyviä kolmenlapsen perheitä joilla kaikki valkoista PUHTAAN valkoista eikä leluja missään?! itsellä kolme lasta ja leluja joka puolella =D

  VastaaPoista
 97. Teillähän on vielä siistiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tuumasin minäkin täältä yhdistelmän "laiska, siivousta inhoava yh-mutsi+rempallaan oleva ok-talo+koirankarvakaaos" keskeltä ;-) Mut ei pidä silti ottaa omastakaan kaaoksesta ressiä, sehän se vasta harmittais...

   Loistava asenne ja kiitos vapauttavasta kirjoituksesta!

   Poista
 98. Juuri selasin kahvin kanssa uusimman avotakan messuesittelyineen jne. Sen jälkeen luin tämän ja pärskin loput kahvit koneen näytölle! Sen verran siivoan, että jäljet pyyhin ja menen jatkamaan nauramista tuonne pihalle:-D Aivan loistava kirjoitus!

  VastaaPoista
 99. Paras kotikohteliaisuus, jonka sain kylään tulleelta kaverilta (olimme aamulla tulleet yöjunasta istumapaikoilta kahden viikon matkalta, nuoriso ollut päinsä kotona, matkalaukut avoimina pitkin huoneita yms.): "Onpa teillä kodikasta!" Hän siis tuli eka kerran meille. Minä puolustaudun aina tuolla lapsiperhe-selityksellä enkä mainitse, että lapset ovat jo 17, 19 ja 22, vanhin asuu muualla ja nuo toisetkin enimmäkseen huoneissaan yläkerrassa. Muttei sitä lapsiperheessä kaikkea ehdi...

  VastaaPoista
 100. Itse poden välillä huonoa omaa tuntoa siitä että sängyt eivät ole pedatut. Mies onneksi totesi että se on terveellisempää jättää sängyt tuulettumaan niin ei kaikki pöpöt ja pikkueliöt ehi niin pesiytymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan meillä sama mies? :D :D
   Näin meilläkin sanotaan, kun petaan sänkyjä aamuisin.

   Poista
 101. Olenko ainoa, jonka mielestä noiden kuvien perusteella koti on poikkeuksellisen siisti ja lähes yhtä kaukana todellisuudesta kuin ne kritisoidut sisustuslehdet?

  VastaaPoista
 102. Meilläkin näyttää aika lailla samanlaiselta ja meillä asustaa 2 koiraa 3 kissaa minä ja avopuoliso. :D

  VastaaPoista
 103. Ei niinkään nuo kuvat vaan niihin liittyvät kuvatekstit saivat nauramaan niin että oli kyllä tulla se kuuluisa kosteusvahinko keittiön lattialle.

  VastaaPoista
 104. Aivan mahtava postaus ja vapauttava! Kippis ja kilistys Sinulle ja meille sielunsisarille :)
  Meillä saa käytännössä kahlata eteisessä - tuossa kodin käyntikortissa - eteen päin kenkien, kassien, roskapussien (hups, miten kaikki vaan loikkii niistä yli vaikka olisivat oven edessä), takkien läpi ja seuraavana silmien eteen avautuu kodikas "tupakeittiö", jossa ns. baaripöytä notkuu kaikkea kännyköistä kahvinkeittimiin. Siirrätpä silmäsi sitten silmäsi oikealle jossa keittiön tiskipöytä notkuu muovikippoa ja paistinpannua ja vasemmalle, jossa "olohuoneessa" ei juuri lattiaa näyt vaatteiden, lehtien, kitaroiden yms. esineiden alta . Makuuhuoneista en uskalla edes puhua ! Hehhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää kommentti on just ko meiltä! Sit välillä porukalla siivotaan (hirveen patistelun jäläkeen) ja viimestään seuraavana päivänä taas rupee kertyyn kamaa joka paikkaan. Mulla tuli nuista kuvista olo et oispa meilläki nuin siistiä :)mut teksti on tutun kuulosta kyllä :)

   Poista
 105. Päädyin tänne Facebookin kautta. Aivan ihana postaus, kiitos päiväni pelastus :D

  VastaaPoista
 106. Aivan mahtavaa :) Täydellisen siisti sekasotku.

  VastaaPoista
 107. Tämmösiä tarvis just enemmän, ja nimenomaan juuri näiden kotilehtine sivuille! tuskin niiden imagon luulisi kovin paljoa karisevan, jos edes vaikka silloin tällöin olisi "kuvia oikeista kodeista joissa elämän jäljet näkyvät" unohtamatta kuvata seinää johon kaksivuotias on taiteillut uusimman taideteoksensa löydettyään permanet tussit... ;) MÄ NIIN alan seurata tätä sun blogia, tää on mahtava! :)

  VastaaPoista
 108. IHANA!!! :D Kaveri kävi juuri kylässä ja minä nolona valittelin kuinka meillä on sotkuista, joten pelastit mun päivän, sisustuskuvia parhaimmillaan! Tosielämä kunniaan :)

  VastaaPoista
 109. Nimenomaan, KIITOS! Ihan on kuin meidän elävästä elämästä ;-)

  VastaaPoista
 110. Ihanan rehellinen postaus. Minä olen jossain määrin erilainen, meillä on usein siistiä, se vaan on sellainen juurtunut elämäntapa, jonka olen oppinut jo mummolta pikku tyttönä. Jäljet korjataan heti ja ennen nukkumaan menoa siistitään paikat. Keittiö ja vessa pitää olla siistit. Voin hyvin kun aamulla herään suhteellisen siistiin kotiin, likainen ja sekainen koti ärsyttää minua ihan liikaa, enkä ole kovin leppoisalla päällä. Me kaikki arvostetaan niin eri asioita, jotkut lähtee mielummin lenkille - minä siivoan. :) meidän koti on silti täynnä elämää ja vieraita käy usein - kaikelle on aikansa, kun on mielenkiintoa.

  VastaaPoista
 111. Kolmen lasten aikana jotakuinkin tuollaista. Mutta neuvot aamulla sänkyjenpetaus, likaiset vaatteet pesuun, astiat (koneeseen) tai altaaseen.Neljäs lapsi käytä rautalankaa ja yritä saada ymmärtämään miten kodissa asutaan, epämiellyttävät hajut haluaisi pois, lapsi kommentoi eihän täällä mikään haise vain koti.?!

  VastaaPoista
 112. Ihanaa, huojentavaa - en olekaan ainoa lajissani, jess!!! Kaikkeen ei vaan repeä : (

  VastaaPoista
 113. peukutan,elämässä on muutakin arvokkaampaa kuin siisti koti :)

  VastaaPoista
 114. Hahahahaaa!! Kiitos hauskasta tekstistä ja kuvia voi omaankin asuntoon verrata. Toki itselläni ei ole lapsia, mutta siksipä ystäväni pitävät tilannetta vieläkin mahdotomampana. Miten aikuinen yli 30-vuotias saa niin paljon askartelun ja muun elämisen näkyviin näinkin selvästi?!? Vierailleni voi huoletta sanoa, ettei kenkiä tarvitse riisua...

  VastaaPoista
 115. Ihan loistava teksti!! Ja runoilija Eeva Kilven sanoin olen minä ja lapset kodissamme myös elelleet: "Ei loistanut siinä kodissa tiskipöytä, mutta loisti lasten silmät"

  VastaaPoista
 116. Aivan ihanan reallistinen juttu... Olen jo itse 60+ ja elelen joutopäiviä mieheni kanssa kaksistaan, silti minulla on ollohuoneen sohvalla "kierrossa olevia vaatteita" sylillinen, sekä kuivausteline aina täynnä ja villakoirat loikkii iloisesti sängyn alla .Tuskailen että pitäis taas siivota .. rakas mieheni sanoo ...Että jos vasta huomenna siivoat.. siellä on hyvä ilma ulkona mene vaikka ulos pihalle juttelemaan toisten mummeleiten kanssa .. Elämä on elettävä kun se on kohdallaan .. siivota voi sitten kun on sen aika inspiroida

  VastaaPoista
 117. Hihi, naureskelen täällä itsekseni sekä hauskoille kuville että myös kielikuville :D Satuin näkemään linkin blogiisi kaverin Facebook-seinällä ja lisäsin sen samantien seurattujen listaan :)

  Terkuin toinen, jonka blogi edustaa myös jonkinsortin life styleä, muttei kuitenkaan sitä kaikkein kiiltävintä ja ruusuntuoksuisinta :)

  VastaaPoista
 118. Tervetuloa katsomaan sellaista puoliufoa...

  http://tahdonasiat.blogspot.com/2013/07/arjen-sisustuskuvia.html

  VastaaPoista
 119. Mie voin kertoa ihan hyvällä omatunnolla , että meilä on ainaa siisti :) iltaisin siivoan keittiön ennen nukkuan menoa , järjestän tavarat omille paikoille ja sit pölyt oteta 1-2 kerta viikossa, ja oon vile töis siivousfirmas :) jos meil alkaisi tavarat lojuman ei tulis mitän muutakun ristiriita. :) kun otettu tavara laitta ainaa oma paikka takas ei pääse menee sotkuisaks, muuten hyvä ideä siunulla :) ps: ja on yksi 3 vuotias lapsi :)

  VastaaPoista
 120. Kiitos tästä! Teidän eletynnäköiseen kotiin olisi mukava tulla kylään, ei tuntisi itseään roskaksi kuten monissa näissä beessi tai mustavalkoisissa kodeissa.

  VastaaPoista
 121. Juu tuo "sekaista saa olla mutta ei likaista" on mitä erinomaisin motto! :D Eli sitten kun rupeaa kuraa, tahmaa ja pölyä kunnolla kertymään niin sitten voi siivota. Ja siivoaminenkin on paljon palkitsevampaa kun oikeasti tapahtuu jotain eikä vain pyyhkäise paria pölyrippusta hyllynreunalta!

  Olen kyllä miettinyt että noille puolikäyttöisille vaatteille pitäisi oikeasti kotiin suunnitella joku paikka, niin eivät lojuisi aina milloin missäkin sohvannurkassa haittaamassa sen varsinaista käyttöä...

  VastaaPoista
 122. Jokaisella on oikeus pitää kotinsa, siinä kunnossa kun se itseään ja perhettä miellyttää.
  Meillä koti on aina siisti, en voisi mitenkään nauttia olosta sotkuisessa kodissa.
  Kyllä meillä eletään ihan aitoa elämää ja on lapsia ja koiria.

  VastaaPoista
 123. Kyllä on niin kotoisan näköistä! Ihanaa, että joku kehtaa kerrankin esitellä kotinsa juuri sellaisena kun se on :D Mulla asuu tällä hetkellä vielä lapsista viisi kotona - kaikki niitä poikia villeimmästä päästä. ahdistaa oikeen ajatus, että kun ne joskus muuttavat pois kotoa ja olen tottunut tähän sotkuun, että mitä mä sitten teen?

  VastaaPoista
 124. Mahtavaa! Niin kotoisia kuvia. Meillä mennään etenkin koko kesä "siivotaan sitten sateella" periaatteella. No arvata vaan voi miltä koti näyttää, kun ne vähätkin viimeaikaiset sateet on tulleet yöllä. Ja ei - en siivoa öisin. Jos ottaa sotkut silmään, niin siirrytään ulos. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 125. Kaunis,siisti ja vähäeleinen koti on lepoa silmille ja mielelle muuten niin hektisessä ympäristössä. Minun tärkein tehtävä ennen mitään muuta on siivota ensin, rakastan siivoamista :)Mutta jokain elää tavallaan :)

  VastaaPoista
 126. Tää oli aivan loistavaa! Lisää tuollaista, kiitos <3

  VastaaPoista
 127. :D

  Yksi ongelma tässä vaan oli... mielestäni kotisi näyttää kovin siistiltä siihen verrattuna mitä meidän 2-lapsisen (lapset 2v. ja 4v.) perheen koti on yleensä. Tavaraa on kaikilla "tyhjillä" tasoilla PAAAAALJON enemmän, lastenhuoneen lattia on täynnä lasten vaatteita, joita on päivän mittaan vaihdeltu ja paperisilppua lasten omatoimisista askarteluista (siis näiden normaalien lelujen lisäksi), olohuoneen sohvat täynnä vaatteita ja sanomalehtiä, keittiön lattialla ilmeisesti yritetään viljellä jotain leivänmurusilla... Ja silti ainakin omasta mielestäni imuroin ainakin joka toinen päivä! Mutta siis kaiken kaikkiaan - kiitos tästä! En edes nykyään pysty lukemaan sisustuslehtiä ärsyyntymättä... ;)

  VastaaPoista
 128. Olipa teillä tosi "coolia"!
  Meillä on vielä vaiheessa tämä sisustaminen; minä pidän selkeistä linjoista, olen tarkka väreistä ja haluan tilaa... Olemme vaiheessa 1A: keittiö on remontoitu mieleisillä väreillä; iso keittiö, mutta iso pöytä täynnä tavaraa. Asetelmina työtasoilla tavallisten kodinkoneiden lisäksi kaikenlaista pikku juttua, jotka tulevat-menevät-vaihtuvat.
  Makuuhuoneissa on tuoleja, joista kasvaa pari kertaa pidettyjä vaatteita. Lattioilla ei ole tässä vaiheessa mattoja, koska helpompaa ottaa koiran mukana sisälle tulleet roskat pois paljaalta lattialta. Eteisessä on naulakossa takkeja ja kaikenlaista ulkona käytettävää (alkaen puutarhahanskoista) ja lipaston päällä on.... öö... tavaraa -reilusti. Paperikeräykseen menevien laatikko on ylitse pursuava, kun kukaan ei muista ottaa lähtiessään paperikassiin sieltä tavaraa. No, hyvä on, meillä on sekavaa. Mutta sama tyyli on yhtenäinen pihallekin; ihmiset, jotka aikanaan rakensivat tämän talon, eivät olleet pihanperustajia. Meillä on siis vähän sammaloitunutta nurmikkoa pelaamista varten, paljon mustikoita ja reilusti mielikuvitusta ruokkivaa metsäistä pihaa. Talvella pihassa asustelee (tai vierailee säännöllisesti) pupuja ja yksi kettu. Mainittakoon, että asumme pienessä kaupungissa.
  Mutta on meille myös kommentoitu, että on liian sekaista ja järkyttävän näköistä.
  Vieraille tarjotaan teet/kahvit puhtaista kupeista ja joskus voi saada pullaakin!

  VastaaPoista
 129. Tämä oli kyllä ihan yliveto paras postaus! Kerrankin joku uskaltaa näyttää todellisen minänsä. Tämä on sitä todellista elämää ja kiva katsella blogia joka antaa erilaisen "sisustuskuvan" kuin mitä tosiaankin nämä siistit,kauniisti asetellut antavat. Pitäisiköhän tehdä samantyyppinen postaus, tämä sinun antoi hyvää alkupotkua postauksille! :) Kuvissasi on selvästikin todellista lapsiperheen arkielämää!

  VastaaPoista
 130. Kodin siivoaminen lapsiperheessä on kuin söis dominokeksejä ja pesis hampaita yhtäaikaa.
  Kiitos! Iloiset naurut ja myötäelämisen tunne oli tässä kovasti mukana:

  VastaaPoista
 131. Seliseli.. ihmisistä on tullut helvetin laiskoja ja keksitään joka asiaan tekosyitä ettei jotain asiaa tarvitsisi tehdä tai hoitaa. Kaikenlaisia verukkeita keksitään, yritetään vakuuttaa muut ja itsensä ettei niitä tarvii hoitaa, silti aikaa jää maata sohvalla tv:tä katsomassa tai netissä notkumiseen useita tunteja päivässä.

  VastaaPoista
 132. Hyvä kirjoitus vaikka tuo käyttämäsi termi "photoshoppaus" mielletään yleisesti kuvien käsittelyksi, ei stailaamiseksi. Meillä kyllä leikitään, eletään, käydään urheilemassa, harrastetaan ja jopa rakennetaankin, mutta joka päivä myös siivotaan. Koti, joka on tavaraa täynnä, ei varmaan ole kovin puhdaskaan, joten jaik sille! Jättäkää ihmiset se telkkarin tuijotus ja sohvalla röhnötys vähemmälle ja ottakaa joka päivä 15min siivoustuokio. Siinä ajassa ehtii tehdä vaikka ja mitä! Ja päälle vielä yksi perusteellisempi viikkosiivous. Johan on puhdasta ja jää vielä aikaa elääkin.

  VastaaPoista
 133. Olipas kiva ja niin todentuntuinen kirjoitus. Näin juuri meilläkin. Talo jossa liian vähän säilytystilaa ja kolme lasta... Huh. Jatka samaan malliin, kiva lukea :)

  VastaaPoista
 134. No vitsit, oli kuin meillä ja tuohon vielä ziljoona tavaraa lisää, niin ei tiedä enää kumman kämppää katselee. Yhtenä aamuna tällä viikolla poika riemastui, kun olkkarin lattialla, tuhansien lelujen seassa, elämästään taisteli sammakko. Kenelläkään ei ole vieläkään käsitystä mistä moinen tänne tupsahti, mutta sammakon kunniaksi siivosin 20 sisustuslehteä pois makuuhuoneen lattialta. Niin ja noista legoista. Niitä nyppimällä pysyy marjanpoimijasormet vetreinä ympäri vuoden.

  VastaaPoista
 135. Hauska juttu. Minulla on seinätaulu, jossa lukee: Parmpi vähän paskaa nurkissa kuin ihan puhdas helvetti. Ja mieheni sanoo aina vieraille, että pitäkää vaan kengät jalassa etteivät sukat likaannu. ;-)

  VastaaPoista
 136. Artesaanin koti eli minun kotini on aika paljon täynnä erialisia projekteja valloillaan, mutta jos ei olisi niin ensi talvena moni kansalaisopiston ryhmäläinen katsoisi minua paheksuvasti, että mitäs olet kesän lorvinut... Harmi vain, että opisto ei kustanna sitä suurta työhuonetta missä saisi levitellä ja ideoisa rauhassa. On tyydyttävä keittiön pöytään :-D ... ja tämä sun poostaus oli ihana!!!

  VastaaPoista
 137. :D Ihanaa! Itse olen raatanut, turhautunut ja huokaillut JA onnistunut vähentämään minun ja 2 lapsen tavaroita valtavasti. Vaan tsippadiiduu ja kappas, "luova lapsi muuntaa hetkessä ympäristönsä mielikuvituksensa temmellyskentäksi, vapauttaa esineet staattisesta jäykkyydestään ja luo väri- ja muotkielensä runsaudella ilahduttavia (jopa järkyttäviä) tilataideteoksia".

  Kaikkea hyvää sinulle! t. Sirpa

  VastaaPoista
 138. Meillä sama juttu, mutta lisään muutaman tupsun koiran karvaa sekaan. (perheeni kahdella koiralla karvanlähtö pahimmillaan)

  VastaaPoista
 139. Voi että miten ihana blogikirjoitus kuvineen, kiitoksia :)

  VastaaPoista
 140. Koko suuren dilemman voi ratkaista sillä, että ripustaa eteisen oven pieleen kyltin seuraavanlaisella tekstillätvarustettuna: "Kotini oli siisti viime viikolla. Harmi, ettet ehtinyt näkemään sitä.".
  Näin meillä...ja sitten eletään niinkuin halutaan. Mutta kuitenkin välillä stressaan sillä, ettei meillä ole koskaan siistiä ja tavarat paikoillaan. (=paljastus)
  Jos oikeasti haluaa elää kokoajan puunatussa tilassa, kannattais ehkä asua hotellissa. Siivooja käy joka päivä ja jos haluaa vaihtaa sisustustyyliä, kirjautuu seuraavaan hotelliin... :D

  VastaaPoista
 141. Ikävää, että siististi asuvia täytyy noin mollata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsit väärin!
   Ei ollut kyse siististi asuvien mollaamisesta, vaan siitä, että vapaasti ennenkaikkea...
   Jos perheessä on puolenkymmentä lasta ja tilaa tavaroille ihan liian vähän, niin on turha edes pyrkiä pikkulapsivaiheessa tiptop-kotiin. Äitini sen teki, mutta en muista koskaan edes olleeni äitini sylissä...kun aina vaan piti siivota tai tehdä muita kotihommia. Itse olen halunnut toimia toisin ja sehän ei muille kuulu miten usein meillä siivotaan.

   Kyllä minäkin sitten elakkeella mieluusti eläisin puhtaassa design-kodissa, mutta kun on tuo toinen vähän toista mieltä ja ehkä sitten ei enää muistakaan siivota... ;D

   Yst.terv. Edellinen anonyymi :)

   Poista
 142. Ihanaa huomata, että muillakin on tällaista. Itse olen aiheesta kirjoittanut jo pari vuotta sitten myös. Meillä näytti silloin (heh, ja edelleen joka päivä!) tältä: http://mistaonpienettytottehty2.blogspot.fi/2011/11/pyharealismia.html

  VastaaPoista
 143. Pieni lapsi, kaksi isoa ja mudassa rypevää koiraa, siisti valko-beige koti ja rento asenne :D Tavaroille paikat ja turhat pois, ihminen ei tarvitse ihan hirveesti roinaa elääkseen. Likapyykit eteisen lattialta pyykkikaappiin, puhtaat voivat toki lojua sohvalla pari päivää. Leikkokukkia tietty, ja sitten ne ropisevan kuivat rehut ja järkyn kellanlimainen vesi vaasissa viikon päästä... Pienissä jutuissa siis lipsutaan mutta suuret linjat kohdillaan. Emme voisi elää totaalikaaoksessa, jotenkin vaan ajatus ja henki kulkee paremmin kun kenenkään kalsarit eivät ui keittiön altaassa tai mikä tahansa taso ei vello tavaraa. Mutta kukin tavallaan, pääasia että on itse tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 144. Todella ratkiriemukas postaus! En varmasti koskaan lakkaa haaveilemasta ikisiististä kodista, vaikka en itse taida sellaiseen pystyä. Lasten kasvaminen ei valitettavasti auta asiaa yhtään (pojat nyt 18 ja 14 v.). Emme kertakaikkiaan hallitse tuota tavaroiden paikoilleen laittamista, vaikka suoranainen tilanpuutekaan ei vaivaa. Siksi joudun siivoamaan blogikuviani varten. Uutta sisutusratkaisua on turha esitellä, ellei se sotkun keskeltä näy:) Olen vähän kateellinen kaikille, joiden kodissa järjesty säilyy. Minulla siisteys kyllä laskee yleistä stressitasoa.

  Noissa sisustuslehtien jutuissa pahinta mielestäni on se, että kodin lisäksi stailataan koko perhe: vaatteet, hiukset, jopa käytös. Lapset leikkivät suloisesti tyylikkäillä puuleluilla (meillä jäivät hyllyyn) ja vanhemmat hynyilevät toisilleen rakastuneesti silputessaan yrttejä yhdessä kokattuun päivälliseen. Punaviinilasit ovat puolillaan. Ihaninkaan koti ei parisuhdetta pelasta tai vähennä lasten kasvatuksen haasteita. hauskaa, että löysin blogisi. Taidan innostua taas itsekin pitkästä aikaa kirjoittamaan.

  VastaaPoista
 145. tutustuppa tuohon :D
  http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/

  VastaaPoista
 146. Oi, sisustus minun makuuni! Ja aivan paras postaus :D Meilläkin on hirveen stailattua - joka päivä asetellaan tavaroita ja leluja tuhansiin eri asetelmiin. Tyhjät valkoiset design-kodit ovatkin jo pois muodista, runsaus ja paljous on IN.

  Fb:n kautta tänne minäkin löysin :)
  Ihania elämänmakuisia kesähetkiä!

  VastaaPoista
 147. Hei tämä oli ihan maailman paras juttu!!! :)

  VastaaPoista
 148. Lehtien kuvaukset lopputuloksineen ovat tasan niin satua kuin satukirjat ja niitä katsellaan juuri siitä samasta syystä kuin puolialastomia naisen runkoja pikku vaatteet päällä....ovat meinaan kauniimpia kuin oma runko oman peilin edessä samat vaatteet päällä....
  Mutta hyvät naurut kirjoituksesta sai ja sotkua en sitten löytänyt kuvista nimeksikään :)

  VastaaPoista
 149. Olipas hauskaa ja niin TOTTA (meilläkin)!

  VastaaPoista
 150. Jesss!! Ihanaa tavata toinen beessin inhoaja ;) Loistavasti kirjoitettu, oli pakko vähän kieriä naurusta täällä :D

  VastaaPoista
 151. Ihana, tästä tuli hyvälle mielelle, niin hauskasti oli kirjoitettu. :)

  VastaaPoista
 152. Mahtava postaus, kuin suoraan meidän pikkulapsiperheen arjesta. Tavarat ei pysy paikoillaan kuin hetken jos ei kokoajan siivoile.. :-) tuli tästä mieleen ystävänpäiväviesti jonka sain ystävältäni ja se menee näin :
  "Koputat ovelle. Näen kasvosi ikkunassa. Ei tarvetta ryntäillä piilottamaan tavaroita tyynyjen taakse. Ei syytä häpeään, vaikka silittämätön pyykki lojuu tuolilla. Ei tarvetta juhla-astioihin. Ei haittaa, että jäljellä on vain keksinpalasia. "Tule sisään, laitan kahvin kiehumaan. "

  Iloista kesää kaikille sekä sotkun että siisteyden keskellä asuville!

  VastaaPoista
 153. Jenni, kirjoituksestasi keskustellaan myös Marttojen keskustelupalstalla (tapu, tapu, hurraa!). Bongasin tämän sieltä www.martat.fi>marttailunurkka.

  ps. Onko teillä lemmikkejä? Meidän kodissa ne joskus valtaavat toistasataa neliötä. Esim. muualla asuvan tyttären kylään saapuva kanileiri. Puput ovat pikkuisia, mutta kaikki ne oheistarvikkeet; häkit, heinät, pellettipurut, ruokapussit, juomakupit jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitti kommentista! Martat rules :)
   Meillä on 10-vuotias kultainen noutaja. Onneksi on sellainen vaalea, kerman värinen niin sopii karvat sisustukseen ;) Jyrsijät ovatkin melkoisia kodin valloittajia! Purua on joka paikka täynnä. Esikoinen pyytää hamsteria, mutta sen olen toistaiseksi kieltänyt. Katsotaan sitten, kun osaa itse huolehtia sen häkin siivouksesta ym :)

   Poista

Kommenttisi piristää! :)