13.8.2013

Projekti: keittiön välitilan laatat

Ollaan asuttu tässä nykyisessä kodissa 5,5 vuotta ja koko sen ajan olen suunnitellut tekeväni jotain meidän järkyttäville keittiön välitilan laatoille. Että hyvin harkittu on puoliksi tehty ;) Olen vahvasti ollut sitä mieltä, että kyseiset laatat vaihdetaan kokonaan (ja voi olla että joskus niin tehdäänkin), mutta toistaiseksi ne saivat vain uuden maalin pintaansa - riittäköön tässä vaiheessa, koska en kestä vauvan kanssa eläessä ajatusta siitä pölystä ja rempan alla olevasta keittiöstä, jonka laattojen repiminen ja vaihtaminen vaatisi.
Tässä tuo "tyylikäs" vanha malli:
Hienoa, että ihmiset pitävät väreistä, mutta sillä, joka on aikanaan valinnut nuo vanhat välitilan laatat ja niiden värit, ei ole samanlainen sisustus- ja värimaku mun kanssa ;) Lisäksi en ole hänen kanssaan yhtä mieltä siitä, että on ihan okei survoa jotain vauvan sinappikakan värisiä, yksittäisiä laattoja sinne tänne epäloogisesti. Tuossa kohdassa oli nuo kolme, ja sitten allastason toisella puolella oli kaksi. Eivät tietenkään rinnakkain vaan tässä ja tuolla. Miksi, oi miksi?!
Perehdyin siis vähän tarkemmin mahdollisuuteen maalata kaakelit ja yllätyin iloisesti, että puuhaan on olemassa ihan tarkoituksen mukainen maali! Ja valkoisena toki ihan valmiiksi :) Tässä tulos:
Olemme tulokseen tosi tyytyväisiä! Keittiö raikastui yleisilmeeltään ja onnistuimme vielä tekemään laattojen pintaan kevyen pystykuvioinninkin isolla ja karkealla pensselillä. Harmi, etten saanut kuvioinnista kunnon kuvaa. Nyt tuntuu, että keittiön kaikki pikkuesineetkin tulevat esiin ihan eri tavoin kuin vanhassa versiossa.
Maali oli helppoa käsitellä ja se peitti hyvin. Maalasimme laatat kuitenkin kahteen kertaan, koska keltaiset laatat hohtivat vielä ekan kerroksen jälkeen läpi. Pyyhkäisykuiva maali oli jo 16h kuluttua, mutta kestääkseen kosteutta, sen piti kuivua 24h. Joten kolmen päivän projekti tuosta tuli, mutta aika helpolla vaivalla kuitenkin, uuteen laatoitukseen verrattuna. Mietitään vaihtoa sitten uudestaan myöhemmin, muitakin paikkoja odottaa taas taikasauvan kosketusta :)

Kun laatat saatiin valmiiksi, Mies kokkasi muikkuja. Olivat mielettömän hyviä!
Aurinkoisia loppukesän tunnelmia jokaiseen tupaan!
Palataan taas asiaan :)3 kommenttia:

  1. Ompas reipasta , eikä se aina ole niin justiinsa milloin mitäkin remppaa saa aikaiseksi , jokainen omalla tyylillään :) Kiva blogi sinulla.


    Ja nam nam , viimeinen kuva.


    Jään seurailemaan , ihanaa loppu kesää sinnekin pirttiin :)

    VastaaPoista
  2. Samaa miettinyt itsekin, että maalaisi keittiön harmaat laatat valkoisiksi. Kiva nähdä ja kuulla että maali toimii. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää! :)