27.8.2013

Toimeliasta sairastamista ;)

Täällä ollaan taas! Ihan liian pitkä aika viimeisimmästä päivityksestä, mutta tässä nyt on ollut kaikenlaisia muuttujia matkassa...
Ensinnäkin meillä on sairastettu reilu viikko kunnon flunssaa, johon on sisältynyt kaikki mukavuudet, kuten poskionteloiden särky, solkenaan vuotava nenä, kipeät korvat ja kurkku, yskä... Taudin aloitti nuorimmainen (melkein 8kk) ja hän on ollutkin kaikkein pahiten sairaana. Valvonut joka yö kohta kahden viikon ajan 2-3h aamuyön parhaina tunteina... Vähän meinaa väsyttää äitiä ja töihin lähtevää isiäkin päivisin. Onneksi neiti nukkuu päiväunet todella hyvin. Onhan se hankalaa nukkua, kun joka paikka rohisee räkää, eikä nenän kautta kulje happi, ja tuttikin pitäisi silti pitää suussa. Mutta voi mikä aurinko hän jaksaa silti olla päivisin <3 Äkkiä siinä unohtuu oma väsymys, kun toinen hymyilee aurinkoisesti räkäjojojensa takaa :)
Omat treenit on siis olleet jäähyllä yli viikon. Juoksemassa olen käynyt, mutta nyt kun itsekin sairastuin, en hetkeen sitäkään. Huomaan olossani heti, että en ole päässyt hikoilemaan salille. Pinna kiristyy helpommin, energiaa ei ole lähellekään normaaliin verrattuna ja tulee syötyä liian pitkillä ateriaväleillä. Ja sitten kun syön, nappaan jotain (harvoin terveellistä) jääkaapista äkkiä suuhun. Sitten kierre onkin valmis ja taas väsyttää, kiukuttaa... jne.

Ai niin, nyt kun viimein muistan tunnustaa: herkkulakkomme ei yllättäen säilynyt sellaisenaan (kuulen jo teidän vahingoniloiset hymistelynne korvissani :D), ettemme söisi yhtään mitään, koskaan. Tuntui nimittäin, että ajatuksissa pyöri kokoajan vain suklaa, suklaa, suklaa. Sovimme parin ensimmäisen viikon jälkeen, että herkuttelemme vain viikonloppuna jos jotain erityistä tekee mieli ja se tapa on toiminut hienosti! Viikolla emme osta mitään herkkuja, emme kaivele kaappeja tms. Näin olemme jatkaneet nyt jonkin aikaa. Viime viikolla huomasin ensimmäisen kerran, etten ajatellut lähestyvää viikonloppua ja herkkuja lainkaan. Ei tehnyt oikeastaan mitään edes mieli. Ensimmäinen etappi siis saavutettu!

Perjantaina olimme ihanalla naisporukalla istumassa iltaa Tammelan Pancho Villassa. Meitä on sellainen viiden naisen porukka, ja sillä porukalla olemme kokoontuneet säännöllisesti jo muutamien vuosien ajan. Välillä mukaan pääsevät kaikki ja välillä vain osa, mutta perjantaina mukana olivat todella pitkästä aikaa kaikki! Voi että oli ihanaa istua pitkän kaavan mukaan, syödä hyvää ruokaa (joka ilmeisesti sokaisi minut niin, etten näköjään muistanut edes kuvata niitä blogiin... ;)), juoda isot mansikkamargaritat, vaihtaa kuulumiset ja nauraa. Tuon porukan näkemisestä saa jotenkin erityistä energiaa ja tulee aina tosi hyvälle tuulelle! Kyllä rakkaat ihmiset perheen ulkopuolellakin ovat niitä parhaita aarteita <3

Siihen nähden, että viikonloppuna sairastuin itsekin flunssaan, olen ollut kuitenkin kohtuu tehokas! Sain nimittäin järjettömän kodin raivauspuuskan ja työnsin myyntiin kaiken ylimääräisen, joka sattui silmiini. Tungin tavaraa Facebookiin, nettikirppispalstoille ym. ja olen päässyt muutamassa päivässä eroon todella isosta kasasta tavaraa! Yleensä tää kaappientyhjennystauti iskee keväisin, mutta enpä pistä ollenkaan pahakseni jos se alkaa iskeä myös näin syksyn alla ;) Lähinnä meillä on jäänyt ylimääräistä tavaraa siksi, että luovun tästä maalaisromanttisesta tyylistä, jota meillä on ollut sisustuksessa viimeiset vuodet. Kaikenlaista pikkusälää siihen tyyliin liittyen oli siis jäänyt nurkkiin: naulakoita, tuikkukippoja, tauluja, koristekirjaimia... En millään haluaisi heittää mitään käyttökelpoista roskiin, koska olen vankkumaton kierrätyksen kannattaja! Aina löytyy joku, joka saattaa tarvita juuri sen tyylistä tavaraa mikä itselle on turhaa. Meillä onkin käyty kaatopaikalla viimeksi vuosia sitten, kun siivosimme ulkovaraston :) Kaikki on mennyt myyntiin tai lahjoituksina eteenpäin.

Sisustukseen liittyen tulikin mieleeni, että nyt olisi hakusessa eteisen matto! Sen pitää olla pitkä (vähintään 2.5m) ja leveys 70-80cm. Pitää olla valkoinen, mutta mielellään helposti puhdistettavaa mallia. Ei kuvioita, lukuunottamatta raitaa ja raidatkin saavat olla vain mustaa. Tällaisia vaihtoehtoja olen löytänyt:

Elloksen malli

Mattotukun malli (toistaiseksi ehkä oma suosikkini)

Scandinavian Design Centerin ensimmäinen malli
(...ja SDC:n Svea-mattoa saa myös yli 3-metrisenä)

Scandinavian Design Centerin toinen malli

Kaikissa on hyvät puolensa toki, mutta eniten mietityttää hinta (siitä syystä tietenkin, että lapset ja koira kuljettavat niin paljon kuraa ym. sisälle, ja kylläpä hiertäisi hermoa jos matto olisi aina kuin kuraeteisen matto, eikä saisi koskaan olla arvoisensa näköinen), mutta lisäksi pitää pohtia tarkkaan tuo materiaali. Tuo viimeinen, raidallinen mallihan on muovimatto, joka voisi olla järkevä sijoitus juuri pesuhelppoutensa vuoksi, mutta onko se sitten kiva jalalle...? Elloksen matto taas on räsymatto, joka on todella inhimillisen hintainen, mutta onko se taas tarpeeksi laadukas ja pitkäikäinen kovassa käytössä, vilkasliikenteisessä eteisessä kun kuitenkin sijaitsisi? Toistaiseksi tuo Mattotukun malli houkuttaa eniten. Se näyttää napakalta, helposti imuroitavalta ja ryhdikkäältä. Meillä on lisäksi ollut tuontyyppinen matto olohuoneessa, ja se oli todella helppo pitää puhtaana. Siihen eivät jääneet edes koirankarvat kiinni. Siinä kuitenkin vähän harmittaa tuo beesi sävy, jota on valkoisen ja mustan seassa...

Mitä mieltä olette? Ja saa toki linkittää lisää vaihtoehtoja jos joku on sattumalta etsiskellyt saman tyypistä mattoa! :)

Nyt täytyy lähteä hakemaan Keskikokoinen tarhasta, hänellä on ollut tänään laulupäivä, joten saan kuunnella iltapäivän aikana kaikki laulut etu- ja takaperin ;)

Ihanaa - ja ah vielä niin aurinkoista - loppuelokuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää! :)