5.9.2013

Elämässä opittua, vol. 1


Olen elänyt tätä mukavaa elämääni nyt 34,5 vuoden ajan. Aika sinänsä on kohtuullisen lyhyt, toivottavasti vain noin kolmasosa koko elämästäni. Kuitenkin jo tänä aikana olen ehtinyt löytää elämästäni tiettyjä lainalaisuuksia.
Pohdintojeni ensimmäisiä tuloksia julkaisen nyt. Luulen kuitenkin, että lista saa jatkoa myöhemmin ;)

1) Hammassärky loppuu aina sinä aamuna, kun sinulla on aika hammaslääkäriin. 

2) Jos sinulla on vanha astianpesukone, joka on äkillisesti alkanut lorottaa alleen kaikki vedet, ja olet joutunut useamman kerran siivoamaan lammikot lattialta, vuoraa koneen alus pyyhkeillä ja vadeilla. Silloin kone lakkaa yllättäen valuttamasta. 

3) Kun kännykkäsi on ollut hipihiljaa yli viikon, kipaise äkkiä viemään roskat ulos. Puhelin soi sillä aikaa.

4) Kun olet singahtanut kauppaan pikakäynnille ja autossa odottavat huutavat lapset ja stressaantunut mies, tapaat maitohyllyllä lapsuuden parhaan ystäväsi, jonka kanssa olette tavanneet viimeksi 25 vuotta sitten. 

5) Leipä putoaa lattialle aina voipuoli alaspäin. Jugurttipurkin kansi putoaa matolle jugurttinen puoli alaspäin.

6) Jos kädestäsi putoaa tavara, se putoaa silloin, kun olet saanut hyssyteltyä herkkäunisen vauvan unille.

7) Bileet, jotka syntyvät extempore, ovat hauskimmat. 

8) Kun kanavasurffaillessasi löydät sattumalta kiinnostavan tv-ohjelman, se loppuu muutaman minuutin kuluttua. 

9) Muistat kaupassa, että jompi kumpi oli loppu, leivinjauhe tai vanilliinisokeri. Muistelet, että se taisi olla vanilliinisokeri. Kotona huomaat, että se oli leivinjauhe. 

10) Taisteltuasi pitkään jonkun teknisen ongelman kanssa, annat vihdoin periksi ja pyydät apua, homma alkaa pelittää välittömästi, kun toinen henkilö tulee viereen seisomaan. 

11) Vaikka perheessä vain toinen aikuinen juo kahvia, ja hänkin vain 3-4 kuppia viikossa, kahvi on aina loppu, kun olisi tulossa vieraita.

12) Naisen pitää ostaa jokaisiin juhliin kahdet ohuet sukkahousut. Siitäkin huolimatta, että olet sataprosenttisen varma että edellisten juhlien jäljiltä sukkahousut jäivät ehjiksi. Eivät ne jääneet. Ja vaikka olisivatkin jääneet, ne ovat rikkoutuneet kaapissa itsestään.

13) Jumalanpalveluksessa naurattaa aina. Mitä tyhmempi ja lapsellisempi asia, sitä varmemmin se naurattaa. Kirkon ulkopuolella asia ei enää tunnu niin hauskalta. 
3 kommenttia:

  1. Erityissesti tuo leivinjauhe ja vaniliinisokeri on NIIN totta!

    VastaaPoista
  2. Noi on niin totta!

    VastaaPoista
  3. Liki kaikki nuo voin allekirjoittaa vaikka olenkin tämmönen mummoihminen jo.Eli ei taida ikäkään noita asioita miksikään muuttaa ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää! :)