1.9.2013

Vinkki: Minuutin mutakakku, mikä herkku ja miten helposti!

Kaverini oli testannut minuutin mutakakkua, joka tehdään kahvikuppiin tai vastaavaan. Hän oli tehnyt siitä postauksen blogiinsa ja koska juuri sattumalta on meneillään viikonloppu (eli sallittujen herkkujen aika tässä talossa ;)) piti heti päästä kokeilemaan tuota hehkutettua ihanuutta :) Ja se todella toimi! Mielettömän nopea, helpoista (jokaisen kaapista löytyvistä) leivonta-aineksista tehty herkku, joka kelpaa vaikka pikatarjottavaksi vieraille.

Yhden kupin ainekset tässä:
4rkl vehnäjauhoja
4rkl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
3rkl maitoa
1rkl öljyä
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja kaada taikina kuppiin. Sitten mikroon (800-850W) minuutiksi (mulla taisi olla 1min. 15s) ja kakku on pienen jäähtymisen jälkeen valmis syötäväksi. Njam njam!

Kaverillani kuppina oli ollut Pentikin Vanilja-sarjan kuppi, mulla Arabian Koko. Pentikin kuppi saattaa olla hitusen korkeampi, koska siitä ei tursunnut yli, mutta Kokosta vähän vaahtosi reunoille. Ulkonäöllinen seikka, makuun ei vaikutusta. Aina mä törmään tähän pienen kuppikoon dilemmaan, hahah! ;)
Yllä olevassa kuvassa näkyy miten vajaaksi kuppi jäi mikroon lähtiessään ja alla olevassa kuvassa se, miten siitä kuitenkin ylettyi tulvimaan yli :) 

Oikein hyvä pikaherkku teetuokioihin tai yllätysvieraille tarjottavaksi :) Kiitos Tarjalle vinkistä!

1 kommentti:

Kommenttisi piristää! :)