1.12.2013

"Tule joulu kultainen..." :)

... paitsi jos saa toivoa, niin meille mieluummin hopeinen ;)

Kaunista joulukuuta ihmiset! :)
Nyt eletään mielestäni vuoden tunnelmallisinta vuodenaikaa. Hämärät iltapäivät ja pimeät illat, ulkolyhdyt ja kynttilät... Oih!
Ja joulun odotus. Olen jouluihminen henkeen ja vereen <3 En kuitenkaan niin, että innostuisin lokakuussa kuuntelemaan joululauluja tai hiplailemaan joulukääreitä tavaratalossa. Enkä myöskään niin, että hankkisin joululahjat ajoissa. Siihen en sentään pysty ;) Lahjaostokset tehdään aina viime hetken paniikissa ja se omassa huvittavuudessaan jo ikäänkuin kuuluu meidän perheen rutiineihin.
Mutta tunnelmaa alan sen sijaan rakentaa ja pohtia jo hyvissä ajoin syksyllä, joten ehkä se on omiaan kuvastamaan sitä, mitä pidän joulussa tärkeimpänä. Tärkeintä on se, että ympärillä on kaunista, kenelläkään ei ole kiire, kaikki rakkaimmat ovat lähellä, eikä kukaan tärkeä ihminen joudu olemaan vasten tahtoaan yksin <3 Kun nuo asiat toteutuvat, joulu on onnistunut.

Tänä vuonna haluaisin löytää aikaa askarrella joulujuttuja koko joulukuun ajan! Mukavaa, kun isommat lapsetkin ovat jo sen ikäisiä, että osaavat ja haluavat olla avuksi. Aloitimmekin Neiti Keskimmäisen kanssa näperrykset jo tässä eräänä päivänä, kun kävelimme lähimetsään poimimaan käpyjä. Keräsimme kaksi korillista sekä kuusen että männyn käpyjä, ja pesimme ne pahimmista hiekoista ja hämähäkinseiteistä lavuaarissa. Sitten jätimme ne muutamaksi päiväksi kuivumaan pyyhkeiden päälle kylpyhuoneen lattialle ja kun olivat täysin kuivuneet, spreijasimme ne kevyesti pinnaltaan valkeiksi.


Muistin taas, että kävyt ovat siitä hassuja, että vasta kuivuttuaan ne aukeavat isoiksi ja näyttäviksi. Tosin näissä yksilöissä oli jotain pieniä, lentäviä ja rumia ötököitä, joita löytyi kuivatusoperaation jälkeen ympäri kotia! Piti äkkiä saada sprayt päälle, että leviäminen lakkaa..
Spreijasin hyvin kevyesti, koska en halunnut kävyistä ihan kokovalkoisia, lähinnä vain sen näköisiä kuin niissä olisi lumikuuraa päällä :) Osan kävyistä jätin odottamaan joulukuusen saapumista. Pujotan niihin siimasta lenkit ja ripustan kuusenkoristeiksi. Osasta tein jouluisen asetelman maljakkoon pattereilla toimivan valoköynnöksen kanssa:Asetelma löysi paikkansa rahapuun vierestä yrttiportaikolta, jonka rakentamisesta kerroinkin aiemmin täällä :) 

Seuraavakin suunnitelma hautuu jo mielessäni, mutta siitä myöhemmin lisää, mikäli se sellaisenaan toteutuu.

Yhtenä iltana valmistin myös kokovartalon "kuorintavoiteen", jota olen vähän eri versioissa käyttänyt ennenkin. Kannattaa kokeilla esim. joulusaunassa :) Tätä voi siis tehdä kerralla isomman satsin ja säilöä se huoneenlämmössä tiiviissä purnukassa.
Voiteeseen tuli näppituntumalla suolaa (tuomaan rakeisuutta), sokeria (tuomaan tahnamaisuutta), vettä (notkistamaan) ja jojobaöljyä (kosteuttamaan). Ahkera sekoitus ja sitten vain saunan lämpöön kuorimaan iho kauttaaltaan :) Käytän tätä itse myös kasvoihin, mutta hyvin varovasti pyöritellen, koska on aika rakeista, erityisesti jos suolaa on enemmän kuin sokeria. 

Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta kaikkiin koteihin! Muistetaan kaiken touhun keskellä kuitenkin ottaa rennosti ja niin, että teemme vain sen, mikä tuntuu mielekkäältä ja aidosti tarpeelliselta :)

Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää! :)