28.2.2014

DIY-projektit: lipaston tuunaus ja parvisängyn ehostus

Tuunausduunausvaihde iski päälle taas täysillä! :D Olisikohan syynä lähestyvä kevät...
Tein nettikirppispalstalla vaihtokaupat kahvipaketin ja vanhan lipaston kesken, ja pääsin taas heittäytymään tuunaustouhuihin :) Olen etsinyt eteiseen lipastoa, jossa on tarpeeksi isot laatikot ja nyt löytyi täydellisen kokoinen. Päälle tulee muhkea valaisin ja seinälle eräs tietty taulu, jonka kuvaaminen on suunnitteilla ;) Siitä myöhemmin lisää...
Lipasto oli alunperin ihan tavallinen, valkoinen, pinnoitettu häkkyrä, jossa on kolme laatikkoa. Alunperin vetiminä oli muoviset perusvetimet. Ryhdiltään se on oikein hyvä ja täysin ehjäkin, mutta likainen ja laatikoiden pohjia myöden täynnä pinttyneitä tahroja.

Kannoin lipaston eteiseen ja annoin sen hetken olla paikallaan sellaisenaan, jotta keksin mitä sille teen.
Päätin jo heti alun alkaen, että pinnoitan isot pinnat kauttaaltaan sisustuskalvolla, jota myydään mm. Bauhausissa. Päälle halusin laatat, Marokko-tyyliset valko-harmaat kuviolaatat, joita löysin niinikään Bauhausista. Bongasin kyseiset laatat joskus kauan sitten jostakin sisustuslehdestä ja ilo oli suuri, kun niitä vieläkin oli myytävänä! Ne olivat livenä niin ihania, että aloin heti suunnitella, mitä muuta kotona voisi laatoittaa...  :D
Laattoja (10cm x 10cm) myydään 100kpl:n pakkauksissa ja jokaisessa paketissa on muistaakseni viittä erilaista kuviolaattaa. Pohdin pitkään teenkö kanteen kuviot vain yhdellä laattamallilla vai sekoitanko useita eri kuvioita, ja päädyin jälkimmäiseen, tilkkutäkkimäiseen kuviointiin. Valitsin kolme mielestäni parasta kuviomallia.

Lisäksi tarvittiin 4kpl balsapuuta kannen pinnan tasoittamiseksi, liimaa, pakkelia vanhojen vetimien reikien paikkaamiseen ja pari rullaa sisustuskalvoa. Sisustuskalvoksi valitsin valkoisen, nahkakuosisen version.

Lipaston ilme muuttui huomattavasti siistimmäksi ja nykyaikaisemmaksi. Kaksien vetimien tilalle vaihdoin yhdet isommat. Haaveilin alunperin vähän eri tyyppisistä vetimistä, mutta en löytänyt mistään juuri oikean sävyisiä ja mallisia, joten näillä mentiin nyt. Etsin monimuotoisempia malleja, mutta ne olivat kaikki liian romanttisia ja "pitsikuvioisia". Saattaa olla, että vaihdan vetimet vielä myöhemmin, mikäli satun Ne Täydelliset löytämään :)

Sellainen lipastoprojekti tällä kertaa :)

Toinen hiihtoloman tuunauspuuha oli esikoisen parvisänky, jonka aikanaan ostimme alkuperäisenä männyn värisenä kaveripariskunnan varastosta. Puolikiiltovalkoisen maalin parvisänky sai pintaansa jo kauan sitten, mutta nyt viritimme myös valaistuksen koulupöydän ylle. Kattovalo ei riittänyt valaisemaan pöytäpintaa ja muodosti hankalia varjoja. Tavallisista kohdevalaisimista en löytänyt joko ulkonäöllisesti tai valaistusteholtaan mieleisiä.
Parvisänky pienessä tilassa on muuten aivan ehdoton juttu erityisesti jos tarvitsee lapsille paljon pöytätilaa! Suosittelen. Lisäksi on mukavaa, kun parvella mahtuu nukkumaan myös yökyläilevät kaverit :)

Parvi ennen:

Ja jälkeen:

Dioder-merkkinen led-valolista on Ikeasta. Sängyn alle tarvittiin kaksi pakettia listaa, jotta saimme valot koko pituussuuntaan ja lisäksi pätkät sivuille.
Led-listan valo on tasainen ja juuri sopivan pehmeä. Se ei heijasta silmiin mistään kulmasta, ei luo varjoja ja valaisee värit aidoissa sävyissä. Nappivalinta koulupöydän valoksi.

Mutta nyt täytyy lähteä kuskaamaan kahta vanhempaa neitiä hiihtoloman kohokohtaan - yökyläilyyn mummolaan ja serkkujen luo <3 Tässähän täytyy taas kolme päivää opetella elämistä vain yhden lapsen kanssa!

Mukavaa viikonloppua Sinulle! :)2 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea! Itsellä jo monta vuotta pyörinyt led-valolista enkä tiedä minne sen laittaisin, mutta nyt taidan tietää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Kiva jos vinkki tulee käyttöön :) Taidan itse viritellä seuraavaksi valolistan myös keittiön yläkaappien alle. Siellä on tällä hetkellä sellainen perustyylinen loisteputkivalaisin, joka ei ole järin nätti ;)

      Poista

Kommenttisi piristää! :)