2.3.2014

Keittiön tuolien tuunaus

Onpas mulla draivi päällä taas tuunailujen suhteen! :D
Nyt kyytiä sai meidän keittiön tuolit, jotka ovat ulkonäöllisesti ärsyttäneet mua jo kauan. Alunperin pöytä ja tuolit olivat sellaiset kirsikan väriset ja tuoleissa oli samettinen tummanruskea pehmuste. Muutama vuosi sitten maalasimme Miehen ja isäni kanssa pöytäryhmän kiiltomustaksi ja se oli oikein piristävä ruiske sille!
Tietysti mustassa (ja etenkin kiiltäväpintaisessa sellaisessa) on omat haasteensa, mutta kaikesta huolimatta ratkaisu oli ehdottomasti vaivan väärti, vanhaan verrattuna.

Vanhasta pöydän väristä minulla ei valitettavasti ole valokuvaa, mutta ehkä osaat kuvitella sellaisen peruskirsikan sävyisen puupöydän ja tuolit.
Keittiön tuoleissa samettinen pinta on todella huono ratkaisu. Jo heti uutena huomasin miten helposti niihin takertuu kaikki lika ja niitä sai olla kokoajan hinkaamassa. Olen hankkinut niihin vuosien varrella erilaisia irtopehmusteita ja istuinalustoja suojaamaan herkkää kangasta, kunnes nyt päätin, että verhoilen ne kokonaan uusiksi.

Tässä pari kuvaa tuoleista ennen... Pahoittelut kuvien laadusta, ne on napattu pikaisesti puhelimella, kun kamerasta loppui akku kriittisellä hetkellä.


Löysin Eurokankaasta juuri sellaista valkoista nahkaa, jota olin suunnitellut tuoleihin laittavani. Se ei ollut liian paksua, jolloin kulmat olisivat jääneet tönköille taitoksille vaan nahka taipuu ja joustaa hyvin.
Sitten ei tarvittukaan muuta kuin huonekalunitoja, jollainen löytyi omasta takaa. Ja ei muuta kuin pampampam. Tuli niin hyvät, että ihan harmittaa, kun en aiemmin tarttunut toimeen!

Mikäli nahka nyt vain kestää "löystymättä" tai naarmuuntumatta, luulen, että tuo pöytäryhmä sai meillä aika monta vuotta lisäaikaa :) Aika pienillä teoilla voi saada suuren muutoksen aikaan. Toki edelleen haaveilen uudesta, isosta pöydästä ja kokonahkaisista tuoleista, mutta niiden aika saa olla myöhemmin.

Mitähän seuraavaksi tehtäisiin? :)
Mielestäni tuunaaminen on monta kertaa paljon palkitsevampaa kuin uuden ostaminen kaupasta. Tosin rahaa säästääkseen tuunaamaan ei kannata ryhtyä. Se käy monesti kalliimmaksi kuin uuden ostaminen. Varsinkin jos laskee omalle työmäärälleen mitään arvoa.

Itselläni on joku aisti, joka aktivoituu kirpputoreilla tai muissa käytettyjen tavaroiden aarreaitoissa: en koskaan näe tavaraa sellaisenaan kuin se siinä edessä on. Alan samantien kuvitella miten siitä saisi oman näköisen. Maalit ja kaikki niiden sävyt, kankaat, laatat, tapetit, koristelistat... Maailma on täynnä mahdollisuuksia tavaroiden tuunaamiseen! 
Tässä asiassa olemme Miehen kanssa täysin erilaisia. Hän ei nimittäin suuremmin omaa visuaalista hahmotuskykyä tai mielikuvitusta kirpputoriroinan keskellä ;) Käytänkin aika paljon aikaa hänen ympäripuhumiseensa silloin, kun on kyse jostain suuremmasta hankinnasta. Haluan kuitenkin, että suuremmat hankinnat ja muutostyöt tehdään yhteisymmärryksessä. Toisinaan saan kiitosta siitä, että jaksoin uskoa ideaani, toisinaan taas joudun kuuntelemaan Miehen jälkiviisauksia (täysin aiheesta) :D Mutta niinhän se menee. Aina ei voi onnistua, mutta kun onnistuu, se pyyhkii pois mielestä kaikki aiemmat epäonnistumiset. Kaikki tuunausta rakastavat varmaan allekirjoittavat tämän?

Keväisiä päiviä sinne! Ihanaa, nyt on jo maaliskuu!


2 kommenttia:

  1. Vau, tulipa hyvännäköiset, Isäntäkäin kehui ja annoit idean mitä voisin tehdä omille tuoleilleni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hieno juttu jos sain tartutettua ideoita :)

      Poista

Kommenttisi piristää! :)